ABA liga

Silovita Zvezda pregazila Budućnost u prvom meču polufinala AdmiralBet ABA lige

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

14.05.2023 21:10
Silovita Zvezda pregazila Budućnost u prvom meču polufinala AdmiralBet ABA lige MN Press

Kada nešto želite da dokažete, onda na teren izađete kao šampioni i pošaljete poruku svima da ne planirate da predate tron. Crvena zvezda je upravo tako večeras odigrala protiv Budućnosti i jasno joj stavila do znanja da u ovoj konstalaciji snaga, nema sumnje koga ćemo gledati u finalu AdmiralBet ABA lige. Na kraju je bilo 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12) za crveno-bele.

Utakmica je počela serijom Zvezde 6:0, ekipa iz Podgorice se vratila, ali je onda opet usledio nalet sastava sa Malog Kalemegdana koji je krunisao Ben Bentil trojkom uz zvuk sirene za kraj prve deonice.

Nastavila je Zvezda da pritiska rivala i pravi razliku, a onda je usledilo monstruozno zakucavanje Luke Mitrovića za erupciju u hali "Aleksandar Nikolić". Potom je terenom zaplesao Fakundo Kampaco, a svaki njegov potez izazivao je uzdahe i oduševljenje publike, a na poluvremenu je bilo veliih 51:33 u korist čete Duška Ivanovića.

Umela je Zvezda da prokocka ovoliku prednost u dosadašnjem delu sezone, verovatno se i zbog toga nije plasirala u Top 8 fazu Evrolige, ali to večeras nije bilo slučaj. Da Zvezdu prati i sreća potvrdila je i neverovatna trojka Nemanje Nedovića u stilu Dereka Fišera ili Serhija Ljulja.

Crveno-beli nisu prestali da zatrpavaju koš rivala do maksimalnih +40. Najefikasniji u timu aktuelnog šampiona bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Bentil je dodao 13, a Kampaco i Mitrović po 11, a na ovom susretu Branko Lazić se upisao u istoriju.

Naime, kapiten crveno-belih je upisao 378. nastup u regionalnom takmičenju i popeo se na vrh večne liste po broju odigranih mečeva.

U timu Budućnosti bolji od ostalih bio je Erik Grin sa 13 poena, ali niko više nije bio dvocifren u sastavu Petra Mijovića. 

Drugi meč ove serije na programu je u 23. maja uz direktan prenos na TV Arena sport.