ABA liga

Crvena zvezda kreće ka finalu plej-ofa AdmiralBet Aba lige: U "Pionir" stiže Budućnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 14:09
Crvena zvezda kreće ka finalu plej-ofa AdmiralBet Aba lige: U "Pionir" stiže Budućnost MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće do 19.30 časova (TV Arena 1 Premium) ekipu Budućnosti u okviru prvog meča polufinala plej-ofa AdmiralBet Aba lige koje se igra na dve pobede.

Aktuelni šampioni regionalnog takmičenja su se među četiri najbolje ekipe plasirali trijumfom nad Zadrom, dok su Podgoričani u tri meča bili bolji od Mega basketa i pred nama je zanimljiva serija.

"Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u poslednje vreme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi. Ipak, verujem da čvrstom i odgovornom igrom uz pune tribine možemo do pobede", kaže trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Njegov kolega na klupi crnogorskog predstavnika, Petar Mijoivć takođe ima reči hvale za oponente, ali naglašava da njegov tim ima ambicije da se plasira u finale i bori za titulu u regionalnom takmičenju.

"Gostujemo odličnom timu, ali i mi imamo dobru ekipu. Sigurno da nas očekuje jedna zahtevna, pre svega prva utakmica. Igramo protiv ekipe koja je svojim igrama u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta poseduje na svim pozicijama. Zvezda je zasigurno favorit, a mi ćemo se truditi da opravdamo epitet derbija koju je ova serija dobila. Godinama smo u vrhu AdmiralBet Aba lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Ono što želim da ponovim je da je ova serija jedan izuzetan izazov i dočekujemo je u dobrom raspoloženju, a normalno je da su nam ambicije da se plasiramo u finale", rekao je Mijović.