ABA liga

Jaka odbrana donosi opstanak u AdmiralBet Aba ligi: Čačačni spremni za "majstoricu" baraža potiv Heliosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 14:47
Jaka odbrana donosi opstanak u AdmiralBet Aba ligi: Čačačni spremni za "majstoricu" baraža potiv Heliosa ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sve što su košarkaši Borca Mozzart uradili ove sezone u AdmiralBet Aba ligi staće u 40 minuta meča protiv Heliosa koji je na programu u sredu od 18.00 časova (TV Arena sport 3).

Oba tima su ostvarila po jednu pobedu u baražu za opstanak u najjačem rangu regionalnog takmičenja, a Čačani pred svojim navijačima još jednom trijumfom žele da dokažu kako imaju ekipu za elitu i da im je tu mesto.

"Prva utakmica je bila odlična, a onda je usledio pad u meču broj dva u Domžalama. Doduše, napad je ponovo bio pravi, ali zato odbrana nije. Primili smo 107 poena, što je nedopustivo. Naravno, još u najavi utakmice sam rekao da je Helios žilava ekipa. Veoma je neugodna, dobro trči u tranziciji, ima kvalitetne šutere, tako da zahteva veliki rad u odbrani. To se i pokazalo na drugom meču. Uspeli su Slovenci da budu u egalu sve vreme, a kada je bilo potrebno, prelomili su meč u svoju korist“, započeo je svoje izlaganje trener čačanskog tima Dejan Mijatović, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Šef stručnog Štaba Čačana je istakao ad očekuje od svojih igrača veliku borbu i pametnu igru, a naravno da se uzda i u prednost domaćeg terena.

"U utorak nas očekuje treća, odlučujuća utakmica protiv Heliosa. To je ekipa koja je, uz Krku, dominirala Drugom ABA ligom. Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji. Uostalom, kakav kvalitet i potencijal poseduje pokazao je u petak na svom parketu, kada je bio zaista sjajan, što mu je i donelo vrednu pobedu", rekao je Mijatović i dodao.

"Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. To je primarna stvar koju moramo da popravimo u odnosu na drugi meč. A što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Odlučujuća utakmica se igra u Čačku, što za nas ima ogroman značaj. Tako da smo veoma fokusirani na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou. Nadam se da će Čačani ponovo doći u značajnom broju, jer nam je potrebna njihova podrška. Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna, baš kao pre sedam dana. Publika nas je nosila na prvoj utakmici sa Heliosom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična".