ABA liga

Borac odbranio domaći teren protiv Heliosa: Čačani čuvaju status u eliti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 19:53
Borac odbranio domaći teren protiv Heliosa: Čačani čuvaju status u eliti ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Borca opravdali su ulogu favorita na svom terenu, gde su u prvom meču baraža za opstanak u Admiralbet ABA ligi pobedili Helios rezultatom 96:78 (28:19, 23:23, 19:24, 19:8) i napravili veliki korak ka ostanku u eliti.

Pobedom nad Budućnosti u Podgorici, Čačani su u poslednjem kolu regionalnog takmičenja izbegli direktno ispadanje iz prve lige, da bi nakon trijumfa nad slovenačkom ekipom poveli 1:0 u seriji, a šansu da potvrde status u eliti, imaće u petak, kada je zakazan revanš u Domžalama.

Što se utakmice u dvorani "kraj Morave" tiče, domaći igrači vodili su od prvog do poslednjeg minuta, pa se pitanje pobednika nijednog trenutka nije ni postavljalo. Čačani su do dvocifrene prednosti stigli u ranoj fazi meča, a požrtvovanom igrom na obe strane terena, vođstvo su bez većih problema sačuvali do kraja.

Gosti iz Slovenije su imali periode dobre igre, naročito u finišu treće i početkom poslednje četvrtine, kada su u tri navrata stigli na dva poseda zaostatka, ali nisu uspeli da naprave iznenađenje pred više od 1500 navijača čačanskog tima. Domaćin je na kraju opravdao ulogu favorita i serija se sada seli u Domžale. Plasman u elitu obezbediće ekipa koja prva dođe do dve pobede.

AdmiralBet ABA liga, baraž

Utorak

Borac Mozzart - Helios 96:78

Petak

Helios - Borac Mozzart 20.00

Eventualna majstorica, 2. maj

Borac Mozzart - Helios 18.00