ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Kreće doigravanje, Zvezda čeka Zadar, Partizan zauzet Evroligom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 12:45
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Kreće doigravanje, Zvezda čeka Zadar, Partizan zauzet Evroligom MN Press

Utakmicama između Budućnosti i Mege (18, TV Arena 1 Premium), odnosno Crvene zvezde i Zadra (20, TV Arena 1 Premium), počinje plej-of AdmralBet Aba lige, dok Cedevita Olimpija i FMP igraju sutra (18.30, TV Arena 3 Premium), a serija između Partizana i SC Derby je odložena zbog obaveza crno-belih u Top 8 fazi Evrolige.

Trener košarkaša Mege, Marko Baraća je svestan da Budućost teško gubi na domaćem terenu, ali isto tako i veruje da njegovi igrači to mogu da promene.

 

 

"Igramo protiv ekipe Budućnosti koja je izvanredan tim i koja je doselekcijom podigla individualni kvalitet, napravila tim koji ima igrače sa mnogo poena u rukama, sa iskustvom iz Evrokupa i Evrolige. Zahtevna serija je pred nama, pa tako i prva utakmica. Igra se na njihovom terenu, vrlo smo svesni kako je nezgodno igrati u Morači, teško se odnose pobede i spremili smo se dobro da probamo da dođemo do iznenađenja", rekao je Barać.

Za razliku od košarkaša Mege, igrači Crvene zvezde su apsolutni favoriti u duelu protiv Zadrana, ali, ipak, trener Duško Ivanović upozorava da prvotimci crvneo-belih moraju da budu oprezni.

 

 

"Plej-of je uvek interesantno takmičenje jer uvek daje mogućnost iznenađenjima bez obzira što imamo prednost domaćeg terena. Poštujemo Zadar, pobedili su ovde, imali su u jednom trenutku i 20 poena razlike, igraju atipično, brzo i nadam se da ćemo biti fokusirani i na maksimalnom nivou u prvoj utakmici", rekao je trener crveno-belih.

Prolaz u polufinale regionalnog takmičenja će obezbditi ekipa koja prva stigne do dve pobede, a ekipe koje su u prvim mečevima domaćini gostuju u narednim, dok bi u eventualnoj "majstorici" ponovo imale prdnost domaćeg terena.

AdmiralBet Aba liga, četvrtfinale

petak

Budućnost – Mega 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Crvena zvezda – Zadar 20.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Cedevita Olimpija – FMP 18.30 (TV arena 3 Premium)

odloženo

Partizan – SSC Derby odloženo