ABA liga

Zvezda opravdala ulogu favorita u Baru: Mornar bez rešenja za Nedovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 20:46
Zvezda opravdala ulogu favorita u Baru: Mornar bez rešenja za Nedovića MN Press

Crvena zvezda opravdala je ulogu favorita u Baru i bez većih problema savladala Mornar 87:65 (23:7, 24:18, 19:25, 25:21) u zaostalom meču 23. kola Admiralbet ABA lige.

Veći deo posla Beograđani su odradili još u prvoj četvrtini, gde su zahvaljujući sjajnoj roli Nedovića, stekli osetniju prednost (23:7), koji su uspešno sačuvali do kraja. Vođstvo srpskog tima je u jednom trenutku iznosilo i 27 razlike. Međutim, Mornas se nije predavao.

Na krilima Glasa i Vujačića, kao i dobroj igri sa distance, Barani su u poslednjoj deonici "pokazali zube" i u finiši stigli na dva poseda zaostatka (70:64), ali je kvalitet gostiju presudio na kraju. Napad Mornara je stao, nije bilo raspoloženih košarkaša u ključnim trenucima, a slaba igra u ofanzivi, ubrzo se prenela i na drugi kraj terena.

Zvezda se razigrala, Kampaco se istakao sa nekoliko dobrih poteza u defanzivi, a nakon 14:0 serije u režiji Mitrovića i Petruševa, prednost Beograđana je ponovo porasla na +20, posle čega je utakmica ušla u "mirnije vode". 

Branilac titule nastavio je trku za vodećim Partizanom, koji ima pobedu više od gradskog rivala (23:2). Međutim, Zvezda ima bolji međusobni skor od crno-belih, pa će se konačni rasplet u regionalnom takmičenju znati po završetku poslednjeg kola, u kome Partizan sutra gostuje Budućnosti, dok Zvezda u ponedeljak dočekuje Cedevita Olimpiju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nedović sa 20 poena, Mitrović je dodao 13, Ivanović 10, dok Kampaco završio utakmicu sa pet poena uz šest skokova i osam asistencija. Listu strelaca Mornara predvodio je Glas sa 19 poena, dok se Vujačić istakao sa 14.

AdmiralBet ABA liga, zaostali mečevi

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda Meridianbet 65:87

Petak

Budućnost Voli - Partizan Mozzart 19.00 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Mornar - Igokea 18.00 (TV Arena sport 7)

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet (TV Arena Premium 1)