ABA liga

Poznati polufinalisti ABA 2 lige: Podgorica eliminisala branioca titule, Najt srušio Banjalučane u ludoj završnici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2023 23:35
Poznati polufinalisti ABA 2 lige: Podgorica eliminisala branioca titule, Najt srušio Banjalučane u ludoj završnici ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Zlatibora nisu uspeli da ponove uspeh iz prethodne sezone, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira Admiralbet ABA 2 lige izgubili od Podgorice 89:64 (26:14, 12:15, 26:17, 25:18). Branilac trofeja zbog propozicija takmičenja nije zaigrao u eliti, da bi porazom od Borca izgubio poslednju šansu u baražu, a ove godine zaustavljen je već na prvom koraku.

Podgoričani su sa boljom energijom ušli u meč. Od starta su preuzeli kontrolu nad utakmicom, već u prvoj četvrtini došli do dvocifrene prednosti, da bi nakon ravnopravne druge deonice, dodali gas u trećoj i odlučili meč. Prednost je u jednom trenutku iznosila i 24 razlike, a jedan od nazaslužnijih za pobedu bio je pozajmljeni košarkaš Mege, Luka Bogavac. On je bio najefikasniji sa 20 poena, a odličan učinak imao je i Ludvkig Bejhurst sa 10 poena uz isto toliko asistencija. Listu strelaca Zlatibora predvodio je Džordan Votson sa 17 poena, dok je jedan manje imao Bruno Đukanović.
 

 

 

Osim ove utakmice, danas su odigrana još tri četvrtfinalna susreta, a mesto među četiri najbolje ekipe obezbedili su Krka, Helios i Široki. 

Krka je kao domaćin savladala Sutjesku 91:82. Veći deo posla odradila je u prvom poluvremenu kada je stekla osetniju prednost (55:37), da bi u nastavku samo kontrolisala rezultat. Helios je deklasirao Pelister 101:47, dok je Široki savladao Borac 80:72, zahvaljujući ključnim poenima Dešona Najta u finišu utakmice, a kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu ispod.
 

 

 

Polufinale Admiralbet ABA 2 lige igra se u petak, Helios igra protiv Širokog, dok će Krka odmeriti snage sa Podgoricom. Finale za zakazano za nedelju, s početkom u 20:30 časova.