ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Mornar i Cedevita Olimpija igraju poslednji meč 25. kola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 12:47
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Mornar i Cedevita Olimpija igraju poslednji meč 25. kola MN Press

Košarkaši Mornara ugostiće na svom terenu od 19.00 časova (TV Arena sport 2) Cedevitu Olimpiju u poslednjem susretu 25. kola AdmiralBet Aba lige.

Domaći prvotimci su definitivno obezbedili opstanak u regionalnom takmičenju naredne sezone, a ukoliko bi trijumfovali u sva četiri preostala susreta, uključujući i odložene mečeve protiv Igokee (24. april) i Crvene zvezde (20. april), mogli bi i da se plasiraju u plej-of, što za njih predstavlja dodatni motiv u ovom susretu.

"Ovo je još jedan u nizu duela sa ekipa koje se nalaze u samom vrhu AadmiralBet Aba lige. Godinama unazad Cedevita Olimpija sastavlja tim za samu završnicu, a i ove sezone su pokazali da mogu pobediti i favorizovane beogradske 'večite rivale'. Mi smo naš zacrtani cilj za ovu sezonu izvršili. Na igračima je da u utakmicama koje su ostale do kraja daju svoj maksimum i da iskoriste minutažu koja se otvorila odlaskom određenog broja igrača", pručio je uoči ovog susreta trener Barana Mihailo Pavićević.

Za tim iz Ljubljane ovo će biti poslednje gostovanje u regularnom delu sezone, budući da u poslednjem kolu u subotu, 15. aprila dočekuju Mega MIS, a u ponedeljak, 24. aprila i Crvenu zvezdu u odloženom meču 3. kola regionalnog takmičenja.

"Igramo protiv izuzetno talentovanog tima i moramo da budemo na najvišem nivou, kako u napadu, tako i u odbrani. Potrebno je da budemo agresivni i individualno preuzimamo odgovornost, kao i da kontrolišemo ritam ukoliko želimo da trijumfujemo na kraju", kaže trener gostiju Miro Alilović.

AdmiralBet Aba liga, 25. kolo

Petak

Split - MZT Skoplje 74:77
Cibona - Zadar 63:89

Subota

Mega Basket - Budućnost 76:85

Nedelja

Borac Mozzart - Crvena zvezda Meridinabet 82:87

Ponedeljak

SC Derbi - FMP 84:74
Partizan Mozzart Bet - Igokea 89:74

Utorak

Mornar - Cedevita Olimpija 19.00 (TV Arena sport 2)