ABA liga

Obradović čestitao igračima i pohvalio atmosferu u Areni: Lepo je videti ovoliki broj navijača na meču ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 22:35
Obradović čestitao igračima i pohvalio atmosferu u Areni: Lepo je videti ovoliki broj navijača na meču ABA lige MN Press

Uprkos dostojnom otporu Igokee tokom većeg dela susreta u Areni, Partizan je uspeo da slomi otpor gostiju iz Laktaša i pred više od 11 hiljada navijača zabeleži 22. pobedu u Admiralbet ABA ligi - 89:74.

Iako je u jednom trenutku Partizan imao i 23 poena prednosti, rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu. Igokea je do početka treće četvrtine bila ravnopravan rival zahvaljujući odličnim procentima šuta iz igre, ali je u nastavku meča kvalitet Beograđana došao do izražaja.

Posle utakmice trener crno-belih Željko Obradović čestitao je svojim igračima na važnoj pobedi, a nije propustio priliku ni da pohvali navijače, koji su u velikom broju napunili tribine Štark Arene.

"Prva stvar, želim da kažem da mi je drago što imamo ovoliki broj navijača na utakmici. Lepo je videti decu na utakmici ABA lige, protiv tima koji igra dobro, i večeras su igrali dobro i pametno. Mi smo igrali na mahove i bilo je dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostaju dve utakmice u ABA ligi, protiv ozbiljnih timova, Zadra i Budućnosti u gostima. Sledi nam i poslednji meč u Evroligi protiv Panatinaikosa", rekao je Obradović i dodao:

"Treba da igramo koncentrisano svih 40 minuta. Stoji da na ovim utakmicama treba rasporediti minutažu. To smo hteli. Na početku treće četvrtine smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganje i onda je petorka koja je posle ušla primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum. Ko igra odbranu, on će igrati. Dajem šansu svima, svi se trude i treniraju, ali im treba postaviti pitanje - zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako dolazite ovako na utakmicu, ako ne poštujete sebe i protivnika, svaku loptu, pre bonusa imate pravo da napravite faul, a mi primimo osam lakih poena na polaganje? To će tako da bude uvek. Radimo korekcije na treningu, a onda kada se olabavi situacija to će da bude isto."

Zadovoljan je ofanzivnim pristupom svoje ekipe u prvom poluvremenu, ali ne i defanzivnim.

"50 poena smo dali u prvom poluvremenu. Može i više. Na kraju, nije problem 50 poena, nego odbrana. Normalnije je kada igrači hoće da idu na prvu opciju, onda bi bilo i 60. Ona treća četvrtina, kada su odigrali odbranu koju su odigrali smo otišli na plus."

Aleksa Avramović i Alen Smailagić odigrali su dobru utakmicu.

"Oni su bitni igrači kako god okrenuli. Obojica su tu bili i na početku. Aleksa je napravio pauzu kao i Alen. Treba da shvate da kada igraju najbolje, da treba da nastave ozbiljno. To ne rade uvek, ali čestitke kako igraju poslednje utakmice", zaključio je trener Partizana.