ABA liga

Mitrović ima velike planove u Ljubljani: Cedevita dovela Alekseja Nikolića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 17:40
Aleksej Nikolić, slovenački košarkaš, pojačaće perspektivnu Cedevitu. MN Press
Aleksej Nikolić, slovenački košarkaš, pojačaće perspektivnu Cedevitu.

Cedevita Olimpija je pokazala velike ambicije dovođenjem Zvezdana Mitrovića za šefa stručnog štaba. Neko vreme već nismo videli evropski afirmisano trenersko ime kako predvodi klub koji pokušava da bude takmac večitima, tako da će srpski stručnjal u Ljubljani biti prijatno iznenađenje.

Kako bi uspela napasti tron Jadrana, Cedevita će morati da se pojača i u igračkom kadru, što su izgleda u klubu vrlo ozbiljno shvatili i rešili da ne čekaju kasno leto, već da odmah počnu sa dovođenjem igrača. 

Sada je ozvaničeno i pro pojačanje. U pitanju je slovenački košarkaš Aleksej Nikolić. U pitanju je bivši košarkaš Partizana između 2018. i 2021. godine, koji je igrao u onoj čuvenoj ekipi Andree Trinkijerija. Uglavnom je bio igrač koji unosi energiju sa klupe, te svojim dalekometražnim hicima vraća ekipu u život. 

MN Press

Aleksej Nikolić u dresu svog bivšeg kluba Partizana

 

U svojoj karijeri, Nikolić je nastupao za Gravlen, San Pablo Burgos, Dinamo Sasari i Brešu. Prošle sezone je u Šalonu za nekih 28 minuta na parketu ubacivao 12.8 poena na utakmici uz 38% za tri. 

Cedevita je sa nekadašnjim stručnjakom Asvela i Galatasaraja pokazala ambiciju, a planirani remont u igračkom kadru će se nastaviti rastancima sa "višak" igračima. Spekuliše se da bi jedan od njih mogao biti bivši igrač Crvene zvezde, Jaka Blažič, ali i neka druga lica koja smo prošle sezone gledali u AdmiralBet ABA ligi.