ABA liga

Italijani tvrde: Zvezda ponudila Giedraitisu novi ugovor, Gilespi, Tobi i Smart na izlaznim vratima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 19:39
Rokas Giedraitis u borbi za loptu sa košarkašem Barselone MN Press
Rokas Giedraitis u borbi za loptu sa košarkašem Barselone

Rokas Giedraitis dobio je ponudu za produžetak saradnje sa Crvenom zvezdom. U pitanju je ugovor na godinu dana, sa sličnom platom koju sad ima na Malom Kalemegdanu i prema tvrdnjama italijanskih medija, trebalo bi da se izjasni da li ostaje u Beogradu tokom narednih nedelja.

Spoljni košarkaš srpskog tima stigao je u Zvezdu prošle sezone u čijem dresu je prosečno beležio 10 poena i četiri skoka po meču. Kako u Evroligi, tako i u regionalnom takmičenju. Tokom sezone imao je razne oscilacije u igri, ali je takođe pružao dobre partije u kontinuitetu, dok je najbolje usledilo u finalnoj seriji sa Partizanom, gde se u trećem meču naročito istakao kao "iks" faktor.

Zbog takvih partija i pre sve sigurnosti na spoljnim pozicijama, Zvezda je odlučila da sačuva Litvanca u svom taboru za narednu sezonu, te mu je ponudila novi ugovor.

"Dobio je ponudu Zvezde za narednu sezonu. U narednim nedeljama će doneti odluku, plata je slična", napisao je italijanski novinar Andrea Kalzoni, koji je dodao da će Majk Tobi, Fredi Gilespi i Džavonte Smart napustiti klub po završetku sezone. A, slično se i očekuje od Nikole Topića, koji će okušati sreću u NBA ligi.

Rokas Geidraitis stigao je u Zvezdu iz Baskonije, gde je prethodno proveo tri sezone, a pored ovih klubova nastupao je i za Albu iz Berlina, Lijevitos Ritas, kao i za nekoliko litvanskih timova.

Sa Zvezdom je osvojio ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.