ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: FMP u Podgorici

komentari (0)

Izvor: TV Arena sport

04.02.2023 11:09
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: FMP u Podgorici MN Press

Pred košarkašima FMP-a večeras je od 19.00 časova (TV Arena sport 2) jedno od najetžih gostovanja u sezoni, budući da u 18. kolu AdmiralBet Aba lige gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici.

U sastavu ekipe iz Železnika dogodile su se značajnije promene, jer je tim napustio najbolji strelac Trent Frejzer koji je uz dogovoreno obeštećenje otišao u redove aktuelnog šampiona VTB Lige, ekipu Zenita iz Sant Peterburga.

Novi igrač kluba na poziciji organizatora igre je Ostin Tilman koji će se posle samo nekoliko treninga naći u rosteru. S toga, nema sumnje da će ovo biti potpuno drugačiji i novi izazov za izabranike Nenada Stefanovića koji će u Podgorici tražiti veliko iznenađenje.

"Kao i uvek očekuje nas veoma teško gostovanje u Podgorici ekipi koja veoma retko gubi na domaćem terenu u regionalnom takmičenju. Sigurno je pred nama veoma teška utakmica s obzirom na stanje u kom se nalazimo i odlazak našeg prvog pleja. Na sve to treba dodati da je Budućnost prethodne dve utakmica, pre svega podigla nivo agresivnosti u odbrani, kontrolu skoka i svega ostalog što je potrebno da budu dobar tim. Vidljiv je napredak, vratili su im se igrači iz povreda i igraju jako dobro. Lično nemam velika očekivanja. Mi smo 'bonus' ostvarili pobedom protiv njih kod kuće pa idemo rasterećeno. Pokušaćemo da se što pre prilagodimo novonastaloj situaciji, potvrdimo dobru igru protiv Crvene zvezde i probamo da zadržimo taj nivo igre", rekao je Stefanović.

Pre ovog susreta u okviru 18. kola regionalnog takmičenja u Skoplju se sataju MZT i Cedevita Olimpija (17, TV Arena sport 3).

 

Admiralbet ABA liga, 18. kolo

Petak

Split - Zadar 89:85

Subota

MZT - Cedevita 17.00 (TV Arena sport 3)
Budućnost - FMP 19.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja

Crvena zvezda - Igokea 16.30 (TV Arena 1 Premium)
Mega - Partizan 18.30 (TV Arena 1 Premium)
SC Derbi - Mornar 20.30 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak
Borac Mozzart – Cibona 18.00 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore