ABA liga

Sve je spremno za plej-of ABA lige: Pogledajte raspored odlučujućih utakmica regionalnog šampionata

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.04.2024 08:00
Trofej ABA lige MN Press
Trofej ABA lige

Pobedom Partizana nad Zadrom od 113:74 okončan je regularni deo sezone AdmiralBet ABA lige i sve je spremno za plej-of. Doigravanje kreće već sledećeg vikenda, ali pre svega da navedemo parove četvrtinala:

(1) Crvena zvezda - SC Derbi (8)
(2) Partizan - Igokea (7)
(3) Budućnost - Zadar (6)
(4) Mega - Cedevita Olimpija (5)

Ova faza igra se na dve dobijene utakmice, a prvi mečevi biće odigrani već od narednog petka (12.04.). Organizovanje mečeva Budućnost - Zadar i Mega - Cedevita ne bi trebalo da predstavlja problem, dok bi susreti Zvezda - Derbi i Partizan - Igokea mogli da se odigraju nešto kasnije, budući da srpski timovi završavaju regularni deo evroligaške sezone, a treba im dati dovoljno vremena da se pripreme za plej-of domaćeg šampionata.

Drugi mečevi u serijama će se odigrati od četvrtka 18.4. pa do srede 24.4, a potencijalne majstorice na programu su od 25.4. do 30.4.

U polufinalu (takođe na dve pobede) će se sastati pobednici serija Crvena zvezda - SC Derbi/Mega - Cedevita i Partizan - Igokea/Budućnost - Zadar. Polufinala počinju trećeg maja, drugi susreti zakazani su za period od 09.05. do 12.05, a majstorice, ukoliko bude bilo potrebe, biće odigrane od 13. do 16. maja.

Prva utakmica finala igra se 19. maja, druga dva dana kasnije, treća 24, eventualna četvrta 26. maja, dok je takođe potencijalna majstorica tri dana kasnije.

Što se tiče samih parova četvrtine finala, u serijama Crvene zvezde i SC Derbija, kao i Partizana i Igokea pobednik ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, a i Budućnost je ogroman favorit protiv Zadra.

Najzanimljivije će biti u seriji između Mege i Cedevite. Ekipa iz Beograda igra brzu i atraktivnu košarku, a sličan stil gaje i Ljubljančani, te nas očekuju mečevi na mnogo poena. Mega će imati prednost domaćeg terena i verovatno manji pritisak rezultata, pa se čak može i reći da je najmlađi sastav ABA lige favorit u ovom četvrtfinalu.

Polufinale bi trebalo da spoji Partizan i Budućnost i ta serija može biti spektakularna budući da su obe ekipe u veoma dobroj formi, dok se na drugoj strani kostura očekuje da Zvezda ima nešto lakši zadatak protiv Mege ili Cedevite.

Naravno, u finalu su još na startu sezone viđeni Crvena zvezda i Partizan, po treći put za redom. Prošle i pretprošle sezone gledali smo odlučujući meč i ništa manje zanimljivo finale kako na, tako i van terena se očekuje i ove godine.

 

ABA liga

prva utakmica

Subota, 13. april

Budućnost - Zadar 19.00

Ponedeljak, 15. april 

Crvena zvezda - Studentski centar 19.00

Mega - Cedevita Olimpija 21.00

Nedelja, 14. april /ako Partizan bude bio u plej-inu Evrolige/

Partizan - Igokea 21.00

Sreda, 17. april /ako Partizan ne bude bio u plej-inu Evrolige/

Partizan - Igokea 18.30

druga utakmica 

Petak, 19. april

Zadar - Budućnost 19.00

Nedelja, 21. april

Igokea - Partizan 18.00

Cedevita Olimpija - Mega 20.00

Ponedeljak, 22. april

Studentski centar - Crvena zvezda 18.30

treća utakmica (ako se bude igrala)

Petak, 26. april 

Crvena zvezda - Studentski centar

Subota, 27. april

Budućnost - Zadar

Mega - Cedevita Olimpija

Nedelja, 28. april

Partizan - Igokea