ABA liga

Zvezda overava prvo mesto: Propuštenu šansu protiv Mege crveno-beli mogu da isprave u duelu sa "studentima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 10:22
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Ono što nisu uspeli u prošlom kolu u susretu protiv Mege, košarkaši Crvene zvezde će imati prilku da isprave u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Studenstkog centra.

Pobeda u 25. kolo AdmiralBet Aba lige crveno-belima i definitivno obezbeđuje pvo mesto pre početa plej-ofa u regionalnom takmičenju, a to je nešto što već godina garantuje osvajanje šampinske titule.

"Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej-of, ali i mi želimo da se vratimo na pobednički kolosek nakon poraza od Mege i Real Madrida. Tirjumf u večerašnjem susretu bi nam doneo prvo mesto na tabeli pred plej of, što je veoma značajno", rekao je trener crveno-belih Janis Sferopulos i dodao:

 

 

"Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou! Pozivam naše navijače koji su nam uvek bili ogromna pomoć da dođu u 'Pionir' i pruže nam važnu podršku u ovoj utakmici".

Crvena zvezda jeste izgubila poslednje dve utakmice, ali je u duelu protiv podgoričkog tima apsolutni favorit od čega ne beži ni trener gostiju, Dejan Jakara.

"Za kraj imamo najteži raspored od svih ekipa i svaka utakmica je prilika za naše mlade igrače da vide gde se nalaze u ovom momentu u odnosu na evroligaški nivo. Želja i energija neće biti sporni a za šta će to biti dovoljno videćemo na kraju meča", poručio je Jakara.

Posledni meč 25. kola AdmiralBet Aba lige na programu je od 18.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

AdmiralBet ABA liga, 25. kolo

četvrtak

Zadar - FMP 72:75

subota

Krka - Cedevita Olimpija 92:78
Mornar - Borac 80:78
Cibona - Igokea 70:77

nedelja

Mega - Split 92:78
Budućnost - Partizan 83:89

ponedeljak

Crvena zvezda - SC Derbi 18.00 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore