ABA liga

Željko Obradović: Košarka se ne igra samo sa pet igrača, neki će na trening pravo sa aerodroma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 22:03
Trener KK Partizan, Željko Obradović AdmiralBet ABA liga/Budućnosti VOLI/Filip Roganović
Trener KK Partizan, Željko Obradović

Košarkaši Partizana su savladali Budućnost 89:83 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige i tako obezbedili poziciju broj dva pred plej-of regionalnog takmičenja. 

Meč je rešio Zek Ledej koji je propustio prethodnih pet utakmica crno-belih. Američki košarkaš je otišao u SAD 14. marta zbog smrtnog slučaja u porodici. 

"Evidedno je da je utakmica odlučena u zadnjih nekoliko poseda, posebno šutem Zeka Ledeja koji je bio izuzetno težak. Odigrali smo koncentrisano tu zadnju odbranu. Sitni detalji su odlučili. Zek je propustio pet utakmica. Vratio se i videlo se koliko je bitan za tim u svim segmentima igre. Može on i bolje, kao i ostali igrači. Stvar je koncetracije i način na koji primaju informacije", istakao je Željko Obradović.

 

 

Najtrofejniji trener u Evropi je rekao da se košarka ne igra sa samo pet igrača, kao što je to bio slučaj protiv Olimpijakosa. Takođe je izjavio kako će pojedini igrači ići na trening pravo sa aerodroma kada se vrate iz Podgorice.

"Recept je da svi budu na nivou. Igrali smo protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana, a učinak svih igrača sa klupe je bio tri poena. Košarka ne može da se igra samo sa pet igrača. Igrači moraju da shvate da nije samo koš jedini segment. Ima ih puno. Nekima sam zakazao trening, pravo sa aerodroma kada stignemo, da vidimo šta se dešava", rekao je srpski strateg.

Aktuelni regiolani šampion je obezbedio drugo mestu u ABA ligi, dok u Evroligi ima dve važne utakmice i šanse da uđe u plej-in u slučaju da Anadolu Efes izgubi jedan od dva preostala meča.

"Imamo još neke šanse da uđemo u 10 u Evroligi. Dobro je što nešto zavisi i od nas, ali ne sve. Videćemo kako će to izgledati. Prvo da vidimo to, a onda posle toga se okrećemo ABA ligi. Igračima pričam uvek, posebno posle one serije protiv Real Madrida, kada dolazi do pada koncetracije, da moramo svakoga da poštujemo", zaključio je Obradović.