ABA liga

Stigla je zamena za Karla Matkovića: Alen Omić se vratio u Cedevita Olimpiju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

08.02.2024 13:52
Novi košarkaš Cedevita Olimpije, Alen Omić MN Press
Novi košarkaš Cedevita Olimpije, Alen Omić

Slovenački košarkaš, Alen Omić je novi/stari igrač ljubljanske Cedevita Olimpije. On u prestonicu Slovenije stiže kao zamena za Karla Matkovića koji je nedavno napustio klub i otišao u NBA gde će nastupazi za Nju Orleans Pelikanse.

Omiću je ovo drugi mandat u Cedevita Olimpiji. On je već nosio dres ekipe u periodu od 2021. do 2023. godine, dok je takođe nastupao i za Olimpiju pre fuzije za hrvatskim timom. To je bilo od 2012. do 2015. godine.

 

 

"Iako se vraćam u Cedevita Olimpiju imam osećaj kao da nikada nisam ni odlazio. Ovde mi je porodica, supruga i dete koji me prate, a ovde je i moja druga porodica, moj klub, Dragon familija. Jedva čekam da se priključim saigračima i da krenemo sa treninzima i utakmicama. Verujem da ćemo dati sve od sebe da postignemo ciljeve koji su zacrtani pre početka sezone u domaćem takmičenju i u ABA ligi" izjavio je Omić nakon povratka.

Slovenac je do nedavno bio igrač Metropolitana koji se nalazi na poslednjem mestu u francuskoj ligi. Na 12 odigranih mečeva, Omić je u proseku beležio "dabl-dabl" sa 15,6 poena i 10 skokova. Cedevita trenutno zauzima četvrto mesto u AdmibralBet ABA ligi sa skorom 13-6. Novo pojačanje "zmajčeka" će priliku za debi imati već u subotu kada će u Ljubljani gostovati ekipa FMP-a.

 

Standings provided by Sofascore