ABA liga

Loše vesti za Cedevitu: Matković "mora" u Nju Orleans, napušta Ljubljanu u februaru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.01.2024 18:45
Hrvatski košarkaš Karlo Matković ABA liga/Dragana Stjepanovic
Hrvatski košarkaš Karlo Matković

Hrvatski košarkaš Karlo Matković u februaru će napustiti Cedevita Olimpiju i preseliti se u NBA ligu, objavio je danas ljubljanski klub.

Nju Orleans je na draftu 2022. godine izabrao Matkovića kao 52. pika i potom ga poslao na pozajmicu u Cedevita Olimpiju.

"Još 2022. godine, kada je bio odabran na NBA draftu, znali smo da će doći dan kada će nas napustiti. Kada je otišao, imali smo pomešana osećanja u klubu. Došao je pre osam godina o tokom svih ovih sezona smo pratili njegov razvoj sa entuzijazmom, ne samo u Zagrebu i Ljublani, već i u Beogradu, gde je proveo određeno vreme na pozajmici. Ponosni smo što je ove sezone izrastao u pravi stub naše igre i bio dominantan ne samo u regionalnoj ligi, već i u Evrokupu", izjavio je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbine

Slovenački klub trenutno drži četvrto mesto tabele AdmiralBet ABA lige sa sa učinkom 12-5. Karlo Matković jedan je od najboljih igrača Cedevita Olimpije. Ove sezone odigrao je 15 mečeva, a u proseku je beležio 15 poena uz sedam skokova i tri blodake po utakmici.

 

Standings provided by Sofascore