ABA liga

Interesantno zapažanje trenera Budućnosti: Možda je Zvezda bila malo umorna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 20:11
Trener Budućnosti Andrej Žakelj AdmiralBet ABa liga/SC Derby/Filip Roganović
Trener Budućnosti Andrej Žakelj

Crvena zvezda doživela je ubedljiv poraz od Budućnosti u Morači (84:62). Crnogorski tim odigrao je gotovo savršenu utakmicu, pa je posle susreta trener domaćeg sastava Andrej Žakelj imao samo reči hvale za svoje momke.

Budućnost je tokom čitavog susreta imala prednost. Vođstvo je počela da gradi već u finišu uvodne četvrtine, a u jednom trenutku bilo je i "+24".

"Čestitam momcima, bio je to taj pristup koji ja želim, da se bore i mislim da generalno prvo poluvreme nismo imali neki šuterski dan ili poluvreme, ali smo igrali korektnu odbranu. Mislim da svi ovi detalji koje smo spremali, sve je uspelo, vidi se po nekim poenima protivničkih igrača i na kraju se vidi u pobedu. Još jednom mislim da je ovo velika pobeda za ove momke da mogu kad igraju kao tim, ali to je... Moramo da zaboravimo, imamo za dva dana utakmicu i profesionalci smo, moramo da se smirimo i pripremimo za sredu."

Ekipa iz "Morače" nije pobedila Zvezdu pune tri godine.

"Tri godine... Nisam znao za ove informacije, mislim, moram da zahvalim navijačima jer je bilo izvanredno, lepo je igrati pred takvom atmosferom i to je jedna utakmica, još je tu mnogo, da li smo drugo ili treće mesto, ne brinemo o tome, ne razmišljamo, razmišljamo o sledećoj utakmici, kao što sam rekao, bitno je da se smirimo i da mislimo na sledeći meč."

Budućnost je bila bolja u svim segmentima.

"Dobro, neke stvari koje smo dogovorili, baš smo fokusirani bili i radili to kako treba, jedna od bitnih stvari je skok, danas smo suvereno dobili skoku, bar što se tiče našeg reket, to je jedan element koji je bitan u košarci, možda je Zvezda bila malo umorna, to nije naš problem, naše je da iskoristimo."

Dotakao se na kraju i Žakelj činjenice da je Zvezda evroligaška ekipa.

"Rekao sam momcima da moraju da veruju u to što rade, da pokazuju napredak, da pokazuju da mogu da igraju protiv ovakvih timova koji su iz Evrolige sa većim budžetima, ali, uvek je neki motiv više protiv takvih timova. To je sve normalno i ja ne želim da radim neku euforiju od pobede, super je, moramo da proslavimo kratko, ali sutra je novi dan."