ABA liga

Budućnost deklasirala Crvenu zvezdu u derbiju kola: Katastrofalan šut sa distance koban po lidera ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 19:07
Jogi Ferel (sa loptom) i Jago Dos Santos na utakmici Budućnost-Crvena zvezda AdmiralBet ABA liga/Budućnosti VOLI/Filip Roganović
Jogi Ferel (sa loptom) i Jago Dos Santos na utakmici Budućnost-Crvena zvezda

Košarkaši Budućnosti su savladali Crvenu zvezdu 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11) u derbiju 19. kola AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli su se protiv Barselone mučili sa šutom za tri poena, a to se nastavilo i na meču u "Morači" jer je lider regionale lige pogodio samo tri šuta sa distance iz 23 pokušaja.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Jogi Ferel sa 18 poena, Flečer Megi je dodao 13 i Kenan Kamenjaš 12. Sa druge strane se istakao Luka Mitrović sa 16 poena, a jedini dvocifren uz njega bio je Nemanja Nedovića sa 10.

Podgoričani su odlično otvorili utakmica sa dve pogođene trojke, dok gosti iz Beograda nisu uspevali da pronađu ritam u napadu. Domaćin nije iskoristio loš period igre protivnika da se odvoji na ozbiljniju razliku, te su crveno-beli na dva minuta do kraja stigli i do prve prednosti na meču (17:18). 

 

 

Ono što nije pošlo za rukom u prvoj deonici, jeste u drugoj. Računajući i kraj prve četvrtine, tim Andreja Žakelja je napravio seriju 14:0 i tako otišao na +13 nakon 13 minuta igre. Delovalo je da Crvena zvezda možda može da odgovori kada je usledila serije 5:0, ali je Budućnost odbila nalet protivnika i ponovo otišla na dvocifrenu razliku koju je održavala do kraja prvog poluvremena.

Izabranici Janisa Sferopulosa su prišli na -6 nakon nekoliko dobrih odbrana, ali dve minijature Jogija Ferela su ponovo odbile nalet gostujućeg tima i Podgoričani su otišli na +12. Aktuelni lider ABA lige je uspeo da sa jednocifrenim zaostatkom uđe u poslednjih 10 minuta.

 

 

Ni u četvrtom periodu Zvezda nije mogla da se vrati rezultatski u meč. Iako Budućnost nije blistala u napadu, crveno-beli nisu mogli ništa da pogode sa distance. Igra gostiju se u potpunosti raspala u poslednjih pet minuta kada je domaćin otišao na maksimalnih +24. Podgorička ekipa je nakon toga bez većih problema privela meč kraju i stigla do 14. trijumfa u ABA ligi. 

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo

subota

Borac - Cedevita 65:74

nedelja

FMP - Igokea 78:64

ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 84:62
Partizan - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)
Mornar - Cibona 21.00 (TV Arena sport 10)

utorak 

Krka - SC Derbi 17.00 (TV Arena sport 1)
Zadar - Mega 19.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore