ABA liga

Trener Mege obazriv pred Zadar: Čeka nas teško gostovanje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.02.2024 22:05
Trener Mege Marko Barać MN Press
Trener Mege Marko Barać

Košarkaši Mege u 19. kolu ABA lige gostuju ekipi Zadra, a trener beogradskog kluba Marko Barać rekao je da njegovu ekipu čeka izuzetno teško gostovanje.

Utakmica se igra u utorak od 19 časova u dvorani Krešimir Ćosić. Zadar sa učinkom 10-8 ima pobedu više od Mege (9-9), a Barać je svestan težine izazova.

"Izuzetno teško gostovanje u Zadru, kao i uvek. Domaći su ekipa koja jako dugo igra zajedno i čija uigranost je na visokom nivou. Moramo da nađemo rešenje za njihovu fizičku igru i da pariramo u skoku, gde je Zadar dominantan. Biće nam potrebno mnogo energije i vrhunski fokus na zadatke kako bismo došli u poziciju da pobedimo", istakao je Barać.

U prvom delu sezone, Mega je bila bolja od Zadra 91:81 kod kuće. Košarkaš Mege Andrija Jelavić očekuje drugačiji meč na gostovanju.

"Zadar je jako čvrsta i fizikalna ekipa koja vrlo dobro igra, a pogotovo na domaćem terenu. Očekuje nas jedna jako teška utakmica kojoj moramo ozbiljno pristupiti od prvog minuta ukoliko očekujemo pozitivan rezultat", dodao je Jelavić.

Predstojeći okršaj biće 22. između ovih timova u regionalnoj ligi, a Mega je dosad bila uspešnija sa 13 pobeda, dok Zadar ima osam pobeda. U Zadru je Mega gostovala 10 puta i ima polovičan bilans, 5-5.

 

Standings provided by Sofascore