ABA liga

Da nastavimo da igramo kao tokom većeg dela utakmice u Bolonji: Željko Obradović zna kakav Partizan želi protiv Splita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 15:21
košarkaši Partizana i trener crno-belih Željko Obradović dogovaraju taktiku MN Press
košarkaši Partizana i trener crno-belih Željko Obradović dogovaraju taktiku

Posle dva izgubljena meča Evrolige ove nedelje, protiv Monaka i Virtusa, košarkaši Partizana sutra se vraćaju odbrani titule šampiona AdmiralBet ABA lige, jer im u "Štark arenu" stiže Split (19.00, TV Arena 1 Premium).

Biće to duel trećeplasiranog tima posle 18 kola regionalnog takmičenja i sastava sa 10. pozicije, u kom su crno-beli favorit, ali ih njihovi kiksevi na Jadranu teraju na maksimalan oprez. 

"Posle duplog kola Evrolige nastavlja se ABA liga. Ekipa Splita igra mnogo bolje nego što je izgledala u prvom delu sezone. Konsolidovali su se, imaju dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, sa velikim respektom, sa željom da nastavimo da igramo kako smo veliki deo utakmice u Bolonji igrali. I da ta koncentracija bude na najvišem mogućem nivou", rekao je Obradović, a preneo zvanični sajt Partizana. 

 

 

Jedan od izabranika najtrofejnijeg evropskog trenera, Danilo Anđušić, zna da se klin klinom izbija, odnosno da su trijumfi jedini pravi melem za poslednje poraze. 

"Očekuje nas jako bitna utakmica posle ova dva poraza u duplom kolu Evrolige. Na nama je da pružimo najbolju moguću igru i da dođemo do dva boda i najvažnije, da pobedimo utakmicu. Split dolazi u dobrom raspoloženju. Pobedili su par važnih utakmica u poslednje vreme u Jadranskoj ligi. Tako da mislim da moramo da pristupimo od samog početka maksimalno fokusirano i koncentrisano. Verujem da ćemo tako uspeti da dođemo do pobede", naglasio je Anđušić.

Partizan je u dosadašnjem delu sezone ABA lige ostvario 13 pobeda i upisao pet poraza, dok Split ima učinak 8/10.

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo

subota

Borac - Cedevita 65:74

nedelja

FMP - Igokea 17.00 (TV Arena sport 3)

ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)
Mornar - Cibona 21.00

utorak 

Krka - SC Derbi 17.00
Zadar - Mega 19.00

 

Standings provided by Sofascore