ABA liga

Željko Obradović: Nema zdravog čoveka koji nije želeo da bude u društvu Dejana Milojevića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 21:47
Željko Obradović: Nema zdravog čoveka koji nije želeo da bude u društvu Dejana Milojevića MN Press

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije posle pobede njegovog tima u 17. kolu AdmiralBet ABA lige nad Megom. Crno-beli slavili su ubedljivim rezultatom (112:80), a susret u Areni imao je posebnu draž za oba tima, budući da je odigran u čast Dejana Milojevića - bivšeg kapitena Partizana i trenera Mege, koji je protekle nedelje preminuo u 46. godini od posledica srčanog udara.

Kao što i sam rezultat govori, pitanje pobednika se nije ni postavljalo. Mega je parirala crno-belima samo u uvodnoj četvrtini, da bi nastavak utakmice protekao u dominaciji ekipe Željka Obradovića, koja je kapitalnu prednost stekla u drugoj deonici serijom trojki Džejmsa Nanelija.

Za početak Željko Obradović je govorio o Dejanu Milojeviću.

"Mnogo je tužno i žalosno što se dogodilo, ne bih da ponavljam o Dejanu, sve se zna kakav je igrač bio, a ovo što su večeras navijači priredili jasan je pokazatelj koliko je značio Milojević srpskoj košarci", rekao je trener Partizana i nastavio:

"On je bio veliki borac i jedan od najsrčanijih ljudi sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Svi ga znaju po širokom osmehu i kakva je ljudina bio. Nema zdravog čoveka koji nije želeo da bude u društvu Dejana Milojevića. Večeras je oboren rekord po poseti, što je još jedan pokazatelj kakav je utisak ostavio ovde u Partizanu".

Osvrnuo se i na inicijativu da južna tribina beogradske Arene ubuduće nosi ime bivšeg košarkaša.

"Svaka inicjativa koja ide u smislu da se obeleži ime Milojevića je dobro došla. Ako je samo moje strane, uvek ću biti za tako nešto", podvukao je strateg Partizana.

U tim se konačno vratio Aleksa Avramović, pa su crno-beli posle dosta vremena konačno potpuni.

"Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening, gde konačno nismo imali probleme. Kevin se oporavio od bolesti. U Atinu je i Naneli krenuo sa temperaturom, kao i neki članovi stručnog štaba. Očigledno da vlada neki virus, ali se nadam da ćemo biti zdravi u nedeljama koje dolaze."

O kvalitetima Mege.

"Mega je odlična mlada ekipa i večeras su igrali na jedan specifičan način. Bez obzira na primljene poene, otvarali su kontra napade, naročito u prvoj četvrtini. U drugoj smo podigli ritam, odigrali znatno bolje. Napadački smo bili raspoloženi. Važno je da su igrači dobro odgovorili u odbrani. Ali, ovo je sada gotova priča. Imali smo dobru utakmicu, sada moramo da se spremimo za Žalgiris", zaključio je Obradović.