ABA liga

Crvena zvezda potvrdila: Marko Simonović karijeru nastavlja u turskom Bešiktašu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 12:21
Crvena zvezda potvrdila: Marko Simonović karijeru nastavlja u turskom Bešiktašu MN Press

Košarkaš Crvene zvezde, Marko Simonović igraće do kraja sezone na pozajmici u ekipi Bešiktaša, potvrdio je njegov dosadašnji klub.

Poznati košarkaški sajt "Jurohups", kao i menadžer crnogorskog košarkaša Miško Ražnatović su juče objavili da će Simonović biti pozajmljen turskom klubu, ali se klub sa malog kalemegdana tek danas oglasio.

 

 

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će prvotimac našeg kluba Marko Simonović ostatak sezone 2023-2024 provesti na pozajmici u ekipi Bešiktaša. Marko je tokom prošlog leta potpisao ugovor sa crveno-belima, a stigao je u Beograd iz Čikago Bullsa. Klub želi Marku puno uspeha, pobeda i zdravlja u novom klubu u kome će provesti ostatak sezone", stoji u sapštenju Crvene zvezde.

Simonović (24) je ove sezone u regionalnoj Admiralbet ABA ligi odigrao 11 utakmica za šampiona Srbije, a imao je prosek od 6,3 poena i 3,6 skokova po meču.

S druge strane,  u Evroligi je za "crveno-bele" takođe odigrao 11 mečeva, a prosečno je postizao 2,8 poena i imao 1,5 uhvaćenih lopti po utakmici.

Bešiktaš ove sezone igra u Evrokupu, a trenutno se nalazi na petom mestu na tabeli grupe A sa osam pobeda i pet poraza. Turski klub trenira srpski stručnjak Dušan Alimpijević.