ABA liga

Evropski mediji: Marko Simonović ide na pozajmicu u Bešiktaš

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

02.01.2024 14:45
Marko Simonović Guliver/Corrispondente Bologna
Marko Simonović

Košarkaš Crvene zvezde, Marko Simonović, provešće ostatak sezone na pozajmici u turkskom Bešiktašu, prenosi portal "Eurohoops".

Vest je potvrdio i Simonovićev agent, Miško Ražnatović:

 

 

Simonović će imati priliku da sarađuje sa srpskim stručnjakom, Dušanom Alimpijevićem, kod koga će imati prostoraza igru, ali i za grešku, što u Zvezdi svakako nije dobijao. 

Nije crnogorski reprezentativac imao ni sreće u crveno-belom, povredio se na startu sezone, a dok se oporavljao promenio se trener, otišao je Duško Ivanović, a pristigao je Janis Sferopulos, koji u početku nije pružao previše šansi bivšem igraču Čikago Bulsa.

Ali kada mu je i pružio, Simonović se nije najbolje pokazao i postalo je jasno da možda još uvek nije spreman za Evroligu, te je pozajmica bila logičan potez.

Simonović je u elitnom evropskom takmičenju odigrao 11 utakmica, a prosečno je beležio 2,8 poena. On je nakon Nemanje Bjelice i Ognjena Kuzmića, treći visoki igrač koji je napustio Crvenu zvezdu ove sezone.

U svojoj karijeri Simonović je igrao za Monkalijeri, Mens Sana Sijenu, Olimpiju iz Ljubljane, Megu, Čikago i Crvenu zvezdu.