ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena: Crvena zvezda sa Igokeom, za berićetan početak drugog kruga takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 10:40
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Crvena zvezda zadnji meč u ovoj godini igra protiv Igokee u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" (20.00, TV Arena 2 Premium), a jedini mogući ishod po ukusu crveno-belih bila bi 13. pobeda lidera AdmiralBet ABA lige od početka ovog regionalnog takmičenja. 

Što zbog ambicije da na kraju sezone preuzme šampionski trofej od večitog rivala Partizana, što zbog toga što ima roster daleko bolji i skuplji od gostujućeg. Bez obzira što tim iz susedne Bosne i Hercegovine već tri meča ne zna za poraz i visokim plasmanom predstavlja jedno od prijatnijih iznenađenja na Jadranu. 

 

 

 

"Utakmica sa Igokeom označava početak drugog kruga takmičenja u kome želimo da nastavimo onako kako smo završili prvi, pobedom. Zbog toga moramo da budemo spremni da odigramo dobru utakmicu. Sigurno će naš protivnik doći sa željom da se bori i pored činjenice da je bez nekoliko odsutnih igrača. Za nas je od izuzetne važnosti da igramo našu igru, da budemo na terenu fokusirani i uradimo stvari koje je neophodno da uradimo", tako stvari vidi trener tima sa Malog Kalemegdana, Janis Sferopulos

Već 2. januara, Miloš Teodosić i ostali će nazad na teren, kako bi odigrali utakmicu 18. kola Evrolige sa Fenerbahčeom u Istanbulu (18.45). 

ABA liga,14. kolo

četvrtak

Cibona - Borac Mozzart 97:101

petak:

Krka - FMP 87:89 (81:81)

Studentski Centar - Split 91:92

subota

Zadar - Budućnost 16.00 (TV Arena sport 6)

Mornar - Partizan 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Crvena zvezda - Igokea 20.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Mega - Cedevita Olimpija 12.00

 

Standings provided by Sofascore