ABA liga

Željko Obradović: Zadar je ekipa koja igra na specifičan način, radujem se punoj hali

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.12.2023 14:50
Željko Obradović i Danilo Anđušić MN Press
Željko Obradović i Danilo Anđušić

Košarkaši Partizana u subotu od 17 časova (TV Arena 1 Premium) gostuju ekipi Zadra u utakmici 13. kola ABA regionalne lige. Trener Željko Obradović izjavio je pred meč sa Zadrom, da hrvatski tim igra na specifičan način, kao i da njegovu ekipu očekuje zahtevan posao na sutrašnjoj utakmici.

"Divna vest za košarku je što će dvorana biti ispunjena do poslednjem mesta. Zadar je ekipa koja igra na specifičan način, igra sa mnogo energije, agresivnosti, nastoji da stigne do poena iz tranzicije. Imaju istog trenera, gotovo isti sastav kao i prošle sezone. Nemamo vremena za pripremu utakmicu, očekuje nas zahtevan posao na putu ka cilju. Zadar je poznat kao klub koji je oduvek imao izvanredne navijače i ljude koji poznaju košarku", istakao je Obradović.

Dodaje da su navijači Partizana jedinstven slučaj u Evropi.

"Ispunjena dvorana do poslednjeg mesta i uvek preko dvadeset hiljada ljudi. Pritom nas prate i na gostovanjima. Odanost navijača prema klubu je fantastična, to se može uporediti sa odanošću Zadrana prema svom klubu. Pozdravljam sve navijače Zadra, uvek se lepo osećam u Zadru", zaključio je Obradović.

Crno-beli su u toku prošle nedelje pobedili Valensiju u Evroligi i bili su poraženi od Real Madrida, ali su ostali u vrhu na deobi četvrte pozicije sa devet pobeda i sedam poraza.

AdmiralBet ABA liga, 13. kolo

Petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

Subota

Mornar - FMP 17.00 (TV Arena sport 2)

Budućnost - Studentski Centar 19.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja

Krka - Borac 15.00 (TV Arena sport 1)

Zadar - Partizan 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Crvena zvezda - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mega - Igokea 18.00 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore