ABA liga

Jedva čekamo meč sa Partizanom da pokažemo koliko vredimo: Jakara se nada trećoj pobedi na klupi SC Derbija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 21:48
Trener SC Derbija Dejan Jakara SC Derbi/Filip Filipović
Trener SC Derbija Dejan Jakara

Košarkaši SC Derbija odmeriće sutra (20:00, Arena 1 Premium) snage sa Partizanom u sklopu 11. kola AdmiralBet ABA lige, a pred duel u Beogradu, utiske je sumirao novopečeni trener gostujućeg tima - Dejan Jakara.

Šef stručnog štaba SC Derbija nedavno je na klupi podgoričkog tima nasledio Andreju Žakelja, koji je imenovan za novog trenera Budućnosti. Jakari će ovo biti treći put da predvodi "studente", a do sada je na klupi upisao dve pobede u isto toliko utakmica. Najpre protiv FMP-a u Železniku (99:86), a onda i protiv Mege u Podgorici (89:82).

Trener SC Derbija najpre se osvrnuo na kvalitete Partizana i povratak Kevina Pantera, da bi potom govorio i o novom pojačanju crno-belih - Brunu Kaboklu.

"Povratkom Kevina Pantera Partizan je uhvatio ritam i postao potpuno druga ekipa. Uigrao se i Bruno Kaboklo, njihovo poslednje pojačanje i sad zaista sjajno izgledaju. Mi ćemo dati sve od sebe da probamo da što više i duže zaustavimo njihov fenomenalan napad, a to se može samo ukoliko svi igrači ostave srce na parketu. Sumnjam da će to na ovakoj utakmici biti problem, jer sam siguran da svi jedva čekamo početak meča da pokažemo koliko vredimo", rekao je Dejan Jakara.

Jedan od njegovih najvećih aduta biće Kenan Kamenjaš, koji je spreman da se upusti u koštac pred obručima sa Brunom Kaboklom.

"Očekuje nas teška utakmica protiv možda i najbolje ekipe u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da će i pristup Partizana ovom meču biti drugačiji jer smo slavili protiv njih u finalu Superkupa. To je bio pripremni period i u ovom meču su oni veliki favoriti ali kao i do sada, nigde ne idemo sa belom zastavicom. Idemo u Beograd da se nadigravamo, maksimalno željni igre i još jednog iznenađenja, a videćemo na kraju meča za šta će to biti dovoljno", rekao je centar Podgoričana Kenan Kamenjaš.

Košarkaši Partizana nalaze se u seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Nalaze se na petom mestu tabele sa učinkom 7-3, dok je podgorički tim na poziciji ispod sa skorom 6-4. 

 

Standings provided by Sofascore