ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Košarkaši Mege gostuju u "Morači"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 10:31
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Košarkaši Mege gostuju u "Morači" ABA League/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija i Mege zatvoriće ovog ponedeljka 10. kolo AdmiralBet Aba lige utakmicom koja počinje u 18.00 časova (TV Arena sport 1) u glavnom gradu Podgorice

Dva tima u dosadašnjih devet odigranih kola imaju identičan učinak od pet pobeda i četiri poraza što ukazuje da nas očekuje zanimljiv duel u dvorani "Morača".

"Mega je agresivna ekipa i to u oba smera. Statistički, imaju drugu odbranu u ligi i moramo ići sa mentalitetom i razmišljanjem poput onog u utakmici sa FMP-om, sa puno energije i moramo igrati našu prepoznatljivu igru. Trčanje, puno agresivnosti u odbrani. Mada priznajem da baš nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo onako kako želim. Međutim, momci rade sve da bi napravili dobar posao na treningu i nadam se da ćemo to preneti u utakmicu", izjavio je uoči susreta u Podgorici trener domaćeg tima, Dejan Jakara.

U međusobnim duelima Mega je uspešniji tim od crnogorskog predstavnika, budući da je slavila u tri od od dosadašnja četiri međusobna dduela, ali trener Marko Barać poziva na oprez.

"SC Derbi je izuzetno selektiran tim, fizički perfektan na svim pozicijama. Kombinacija su iskustva i mladosti i predstavljaju teškog protivnika svima. Promena trenera je učinila našu pripremu utakmice težom i moraćemo da igramo sa velikim fokusom kako bismo se adaptirali u toku utakmice. Potrebna nam je ogromna energija i kontrola skoka kako bismo došli u poziciju da pobedimo na ovom teškom gostovanju", rekao je Barać.

AdmiralBet ABA liga, 10. kolo

petak

Split - Krka 78:74

subota

Igokea - Mornar 84:64
Borac - Budućnost 67:86
FMP - Partizan 61:105

nedelja

Cedevita Olimpija - Zadar 73:79
Crvena zvezda - Zadar 84:56

ponedeljak

SC Derbi - Mega 18:00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore