ABA liga

Stefan Miljenović: Dobra je igra je rezultat rada na treninzima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 11:27
Stefan Miljenović MN Press
Stefan Miljenović

Mladi košarkaš Mege Stefan Miljenović izjavio je da mu je cilj da se u nastavku karijere igrački usavršava i razvija.

Najbolji strelac Superlige Srbije prošle sezone sa prosekom od 21,8 poena po meču, iz dresa OKK Beograda minulog leta stigao je u redove Mege.

"Izuzetno dobro igramo, a to je pre svega posledica velikog rada na treninzima. Utakmice u kojima smo poraženi, gubili smo na jednu loptu, ali smo pokazali da sa svim ekipma u ligi možemo ravnopravno da se nosimo. Atmosfera u ekipi, za koju je zadužen kapiten Plavšić je sjajna. Svi smo mladi i svi imamo velike ambicije. Zato je svaki trening intezivan kao da imamo utakmicu protiv najjačeg protivnika. Velika je borba, konkurencija je zdrava i to nam pomaže da igramo dobro", istakao je Mijenović.

Kaže da je cilj da tokom sezone pre svega napreduje u određenim aspektima.

"Da se igrački usavršavam i razvijam, za šta je Mega kao klub idealno mesto. Želim da se pokažem u najboljem mogućem svetlu i svojim igrama pomognem ekipi da ostvari što bolje rezultate", izjavio je Miljenović.

Osvrnuo se mladi bek i na svoje početke u Kanadi u kojoj je rođen i Americi u kojoj je pohađao srednju školu.

"Otišao sam iz Kanade, ali od hladnog vremena i snega nisam mogao da pobegnem. U početku mi je bilo jako teško da se priviknem na sve. Populacija je bila mala, nikoga tamo nisam imao, a porodica mi je bila udaljena 12 sati vožnje. Ekipa nije imala neke zapažene rezultate, ali sam te druge sezone pružio zapažene igre", konstatovao je Miljenović.

Usledila je nova selidba, na poznati srednjoškolski program Husak u Njujorku.

"To sve vodi naš čovek, bivši košarkaš Rade Džambić. On regrutuje igrače i pravi timove. Tako sam i ja stigao u Husak. Pored činjenice da sam bio odličan đak, imao sam i veoma dobru sezonu. Bilo je dosta interesovanja i očekivao sam da ću pronaći dobar koledž", istakao je Miljenović, koji je bio blizu u Drugoj diviziji NCAA lige.

"Zbog pandemije virusa korone, otkazana je čitava sezona. Malo je reći da sam bio razočaran", dodao je mladi i bek i istakao da mu je želja da zaigra u Španiji.

"Mnogo mi je o tome tokom prošle sezone dok sam bio u OKK Beogradu pričao trener Vule Avdalović. Imali smo jako dobar odnos. Imao je dosta poverenja u mene i mnogo toga me je naučio. Bila je to njegova prva godina na čelu stručnog štaba i moja prva seniorska sezona. Našli smo se da pomognemo jedan drugom i sve to je odlično funkcionisalo. Zbog njegovih iskustava i brojnih priča zaista bih želeo da se okušam u Španiji", zaključio je Miljenović.