ABA liga

Gora Ćakić: Najveći uspeh do sada, ponosni smo na pobede protiv Partizana i Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 21:37
Košarkaši Mege nakon pobede protiv Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Mege nakon pobede protiv Crvene zvezde

Košarkaški klub Mega je na odličan način završio ligaški deo sezone u AdmiralBet ABA ligi. Izabranici trenera Marka Baraća vezali su sedam pobeda, čime su postavili novi klupski rekord u regionalnom takmičenju. Sa skorom od 16 pobeda i 10 poraza Mega je zauzela četvrto mesto pred plej-of ABA lige, čime je ponovljen uspeh iz sezone 2015/16, kada je Mega na kraju stigla i do finala.

"Najveći uspeh do sada, možda čak i veći od onog iz 2016. godine kada smo takođe bili na četvrtoj poziciji. Međutim, siguran da će se svi složiti da je ABA liga sada neuporedivo jača, sa dva stabilna evroligaša, kao i dosta vrlo kvalitetnih i iskusnih ekipa koje igraju i druga evropska takmičenja", rekao je generalni menadžer Mege Goran Ćakić.

"Ovaj rezultat još više dobija na značaju ako se ima u vidu da smo na početku sezone imali dva poraza od Krke i Borca na domaćem terenu. Nakon toga smo bez ikakve panike i nemira stigli do četvrtog mesta verujući u naš sistem i da će se kvalitetan rad sa treninga na kraju i rezultatski pokazati. Zaista sjajan rezultat i sve čestitke igračima i stručnom štabu na čelu sa Markom Baraćem, kao i svima u našoj Mega porodici“, istakao je Ćakić.

Ove sezone Mega je obeležila 25 godina postojanja kluba, a prvi put u istoriji u jednoj sezoni u regionalnom takmičenju savladani i Partizan i Crvena zvezda.

"Posebno smo ponosni na te pobede protiv Partizana u poslednjoj sekundi, kao i na gostovanju protiv Crvene zvezde posle velikog preokreta, kada je ceo tim po ko zna koji put pokazao da se nikada ne predaje. Ono što posebno raduje je stabilnost koju je pokazala ekipa posle pobede protiv Crvene zvezde, pošto je nakon toga ligaški deo sezone završen na najbolji mogući način, sigurnim trijumfima protiv Splita na domaćem terenu i protiv Igokee u Laktašima. Takođe, oboren je i klupski rekord sa sedam uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju".

 

 

Kao i svake godine, Mega je i ovaj put bila ubedljivo najmlađi tim u ABA ligi pošto je prosečna starost ekipe na početku priprema za sezonu bila 19,8 godina, uz kapitena Uroša Plavšića koji je u tom trenutku bio najstariji igrač tima sa 25 godina.

"Ova ekipa je započela svoj put još 24. jula prošle godine kada smo startovali sa pripremama i ono što je najvažnije, pokazala je veliki napredak i zrelost u odnosu na taj početak. Osim Đurišića, to je bio tim praktično bez iskustva igranja ABA lige. Afirmisan je veliki broj mladih igrača od kojih se u budućnosti očekuje da budu među nosiocima igre naše reprezentacije. Na sve to, igrači Mege su čak šest puta bili izabrani MVP-a kola ABA lige, te zaista imamo mnogo razloga da budemo ponosni"

Sezonu je u ekipi Mege započeo i Nikola Topić, koji je i pre toga šest meseci proveo u Meginom sistemu igrajući za OKK Beograd.

Zahvaljujući sjajnim igrama Topić je dospeo do samog vrha u prognozama predstojećeg NBA drafta, gde se trenutno projektuje kao četvrti pik.

"Izuzetan je napredak koji je Nikola Topić ostvario za jednu godinu koliko se nalazio u sistemu Mege. Siguran sam da ga očekuje veoma svetla budućnost. Takođe, sigurno je da treba da budemo i veoma zadovoljni kako je ekipa na čelu sa stručnim štabom i trenerom Baraćem odreagovala nakon njegovog odlaska u Crvenu zvezdu. Uloge u timu morale su da budu preraspodeljene, ali su ih igrači spremno prihvatili, što njihov dalji napredak i sami rezultati tima u potpunosti potvrđuju".

 

 

Skor od 10 pobeda i samo tri poraza u drugom delu sezone je nešto na šta smo takođe izuzetno ponosni, naglasio je Ćakić.

"Imali smo i dosta povreda ove sezone, Gnjidić koji je kao zamena došao umesto Topića, zbog povrede neće moći da nam pomogne u nastavku sezone u ABA ligi, ali su igrači i stručni štab uvek pronalazili način da sve te izazove prevaziđu i verujemo da će tako i nastaviti".

Sledi plej-of ABA lige, gde će Mega u četvrtfinalu imati prednost domaćeg terena protiv Cedevita Olimpije. Serija se igra na dve pobede, prva utakmica je na program u ponedeljak 15. aprila od 20 časova u Hali sportova "Ranko Žeravica" uz direktan prenos na TV Arena sport. Drugi meč u Ljubljani se igra u nedelju 21. aprila od 20 časova, dok će se eventualna majstorica igrati u subotu 27. aprila u Hali sportova Ranko Žeravica.

Ulaz za prvu i eventualnu treću utakmicu protiv Cedevita Olimpije će biti besplatan.

"Mega igra izuzetno brzu i kvalitetnu košarku ove sezone, po mnogima i najlepšu od svih timova u ABA ligi. Očekuje nas plej-of serija protiv Cedevita Olimpije i ovaj mladi i izuzetno talentovani tim Mege svakako zaslužuje veliku podršku. U skladu sa time, pozivamo sve ljubitelje košarke, posebno one sa Novog Beograda, da dođu u što većem broju. Siguran sam da će imati priliku da uživaju u dobroj utakmici i nadamo se, još jednoj velikoj pobedi kojom bi napravili prvi korak ka plasmanu u polufinale ABA lige", zaključio je Ćakić.