ABA liga

Pojačali se Mornar i Cedevita: Dva igrača stižu u Bar, a reprezentativac Austrije u Ljubljanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 19:30
košarkaška lopta MN Press
košarkaška lopta

Košarkaški klub Mornar iz Bara saopštio je danas da su novi članovi ekipe postali Srbin Aleksandar Bursać i Amerikanac Feron Hant.

Bursać (28, 205 cm) igra na poziciji krilnog centra, a u karijeri je nosio dres FMP-a, Vojvodine, Zadra, Vršca i Đirone, dok je prošlu sezonu završio u MZT-u.

 

 

Hant (24) je visok 203 cm, a Mornar će mu biti prvi klub van Sjedinjenih Američkih Država. Tokom ove sezone u NBA Dži ligi nastupao je za Birmingem Skvadron, filijalu Nju Orleans Pelikansa, sa prosekom od skoro 14 poena po meču.

 

 

Što se tiče Cedevite, austrijski košarkaški reprezentativac Rašid Mahalbašić novi je član slovenačkog kluba, saopšteno je danas na sajtu kluba iz Ljubljane. 

Kako je saopšteno, Mahalbašić (33, 211 cm) je potpisao privremeni ugovor koji može da potraje i do kraja sezone, ukoliko košarkaš ne dobije bolju finansijsku ponudu od sadašnje u Cedevita Olimpiji.

Iskusni košarkaš je u živopisnoj karijeri igrao za Verterse Piraten, Fenerbahče, Tofaš, Split, Zlatorog, Prokom, Nimburk, Astanu, Nižnji, Ješilgiresun, Betis, Oldenburg, Monako. Breogan i Burgos.