ABA liga

Sferopulos sa puno respekta govori o Krki: Neće biti lako, igramo protiv jakog rivala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.11.2023 14:46
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da poštuje ekipu Krke, ali je dodao da očekuje pobedu u devetom kolu regionalne ABA lige. Košarkaši Crvene zvezde otputovali su danas u Sloveniju, pošto će sutra u Novom Mesu od 17 časova (Arena 1 Premium) igrati sa Krkom.

Za ovu utakmicu trener Crvene zvezde Janis Sferopulos neće moći da računa na Branka Lazića i Adama Hangu.

"Očekuje nas utakmica protiv tima koga poštujemo upravo zbog načina na koji igra. Ono što je do nas je da moramo da budemo i mentalno i fizički spremni, da se igrajući našu najbolju košarku, vratimo pozitivnim rezultatima i pobedama", rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić izjavio je da njegov tim mora da odigra dobar meč. "Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je znala u prošlosti da iznenadi rivale ne samo u svojoj dvorani. To što smo favoriti na papiru ne znači ništa ako ne odigramo dobru utakmicu i to ne prenesemo na teren protiv ekipe koja zaslužuje respekt", dodao je Ilić.

Crvena zvezda se odmah posle utakmice sa Krkom autobusom vraćaju za Beograd i počinju pripreme za utakmicu Evrolige sa ekipom Efesa koja je na programu u petak u Beogradu.

AdmiralBet ABA liga, 9. kolo.

Petak

Cibona - Mega 18:00 (Arena sport 1)
Igokea - Zadar 20:00 (AS2)

Subota

Budućnost - Cedevita Olimpija 19:00 (AS1)

Nedelja

FMP - SC Derbi 17:00 (AS1)
Mornar - Split 19:00 (AS1)

Ponedeljak

Krka - Crvena zvezda 17:00 (A1P)
Partizan - Borac 20:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore