ABA liga

ABA liga: Osuđujemo nasilje, policija u Zadru privela dve osobe za koje se sumnja da su učetvovale u napadu na delegaciju KK Crvene zvezde

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.11.2023 07:40
ABA liga: Osuđujemo nasilje, policija u Zadru privela dve osobe za koje se sumnja da su učetvovale u napadu na delegaciju KK Crvene zvezde MN Press

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije", navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

 

 

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

"Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude", zaključuje se u saopštenju.

Povodom dva odvojena napada u Zadru na osobe iz delegacije Košarkaškog kluba Crvena zvezda, zadarska policije saopštila je sinoć da se "u prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima". U subotu "oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem", današnjeg sportskog takmičenja u Zadru.

"U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno obavestiti javnost", navedeno je u saopštenju, prenosi Indeks.hr.

Utakmica između košarkađa Zadra i Crvene zvezde prema programu igra se danas od 17.00 časova uz prenos na TV Arena 1 Premium.