ABA liga

Mega šokirala Partizan, pa izgubila od Budućnosti: Triler pobeda Podgoričana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 21:07
Mega šokirala Partizan, pa izgubila od Budućnosti: Triler pobeda Podgoričana ABA/Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Mege napravili su prvoklasnu senzaciju pobedom protiv Partizana u prethodnom kolu AdmiralBet ABA lige, da bi izgubili večerašnji duel sa ekipom Budućnosti u Podgorici - 73:71. 

Meč je imao triler završnicu u kojoj se bolje snašao crnogorski predstavnik u regionalnom takmičenju: Mekinli Rajt je pogodio dva penala za 71:70, Stefan Miljenović jedno; Rajt je ponovo bio siguran sa linije za slobodna bacanja, a Nikola Topić je promašio trojku za pobedu.

Budućnost je vodila u većem delu meča u "Morači", sredinom druge četvrtine imala je dvocifrenu prednost (33:20), na kraju prvog poluvremena agresivnu igru naplatila je vođstvom od 11 poena (41:30), s sredinom zadnje deonice bežala sedam poena rivalu (65:58), međutim beogradski sastav je okrenuo vodu na svoju vodenicu (68:67, 70:69).

Nije, ipak, izdržao nametnut ritam, pa je protivnik na opisani način odbranio svoj teren, zadržavši maksimalan skor u ovoj sezoni ABA sezone (5-0), dok je Mega ostala na dve pobede u istom broju nastupa na Jadranu. 

Budućnosti su najviše poena doneli Joan Makundu (18), Mekinli Rajt (13), Flečer Megi (9) i Kolbi Ros (9). Kod Mege je Uroš Plavšić postigao 13, Andrija Jelavić 12, Nikola Đurišić 11, Omerkan Ilijasoglu 10, Nikola Topić devet poena.

U sledećem kolu ABA lige, Budućnost gostuje ekipi Crvene zvezde, dok će Mega ugostiti ekipu Zadra.

 

Standings provided by Sofascore