ABA liga

Velika čast za Božidara Maljkovića i Predraga Danilovića: Ušli u "Kuću slavnih" španske košarke

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.10.2023 13:35
Velika čast za Božidara Maljkovića i Predraga Danilovića: Ušli u "Kuću slavnih" španske košarke MN Press

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković izrabrani su u Španiji u tamošnju "Kuću slavnih" na svečanosti u Sevilji povodom obeležavanja 100 godina košarke, objavio je KSS.

Zajedno sa Maljkovićem i Danilovićem, ovu čast dobili su i Luis Skola, Pau Gasol, Dirk Novicki, Fernando Romaj, Pepu Sančez, Felipe Rejes i Natalija Zasulskaja.

"Izuzetno sam srećan što sam ovde. Moj prvi klub po izlasku iz legendarne Jugoplastike bila je Barselona. Prošlo je mnogo, mnogo vremena, vreme brzo prolazi, ali nije važno koliko imate godina već koliko vam je vremena ostalo. Moram da se zahvalim klubovima u kojima sam bio: Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi", istakao je Maljković.

Predsednik KSS, Predrag Danilović, koji nikada nije igrao za španski klub, ali jeste u dresu parrizana bio domaćin u Fuenlabradi,  izjavio je da mu je velika čast što ima priliku da budem član španske "Kuće slavnih“ zajedno sa istaknutim ličnostima i istinskim legendama košarke.

"U godini u kojoj Košarkaška federacija Španije slavi 100 godina, veoma sam ponosan što sam prepoznat kao deo istorije. Lično, uvek ću biti posebno vezan za Španiju, Madrid, Fuenlabradu, gde smo pisali jednu od najlepših bajki našeg sporta na klupskom nivou. Štaviše, ponosan sam na naše rivalstvo, na istinsko poštovanje na terenu i van njega svaki put kada reprezentacija Srbije ili srpski klub igra protiv španskih timova. Čestitam na ovoj svečanosti i hvala na promociji i razvoju ovog lepog sporta", izjavio je Danilović.