ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Zvezda posle poraza od Žalgirisa gostuje u Čačku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 09:57
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Zvezda posle poraza od Žalgirisa gostuje u Čačku MN Press

Gostovali su pre nekoliko dana košarkaši Crvene zvezde u Kaunasu, gde su poraženi od Žalgirisa u 3. kolu Evrolige, a već od 18.00 časova igrače trenera Duška Ivanovića očekuje meč u Čačku protiv Borca u okviru AdmiralBet Aba lige.

Crveno-beli jesu umorni od dugačkog puta i zgusnutog rasporeda, ali iskusni trener očekuje da će njegovi igrači uspeti da prevaziđu sve to i trijumfuju u regionalnom takmičenju

"Čeka nas teška utakmica, ne samo zbog toga što smo juče igrali meč u Kaunasu, već zbog rivala koji je odlično otvorio sezonu, koji je dobro vođen sa klupe, koji igra dobro, i koji će nakon uvodne dve pobede igrati rasterećeno, ali sa puno samopouzdanja. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, angažovano, uz dobru odbranu kako bi došli do bodova", kaže Ivanović.

S druge strane, trener domaćih Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart veruje da će njegovi igrači uspeti da se u dobrom svetlu predstave protiv kvalitetnog prortivnika.

"Želim da moj tim ostane gladan dokazivanja. Momci su željni da se takmiče, a ko im je bolji i atraktivniji rival od Crvene zvezde. Crveno-beli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Duško Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda impresionira svojim sastavom. Želimo da odigramo dobru utakmicu. Posle dve pobede puni smo samopouzdanja. Znamo šta moramo da učinimo. Kada se igra protiv Crvene zvezde, sve mora da bude iznad standardnog nivoa. Disciplina mora biti zavidna, ne sme biti praznih hodova. Imamo nameru da izađemo na megdan kao pravi tim", poručuje Mijatović.

Admiral Bet ABA liga, 3. kolo

petak

Zadar - Mornar 92:57

Subota

Cedevita Olimpija - Split 97:68
Igokea - SC Derbi 91:82
Budućnost - Krka 82:69
Partizan - Cibona 96:67

nedelja

Borac - Crvena zvezda 18:00 (Arena 1 Premium)

ponedeljak

FMP - Mega 20:00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore