ABA liga

Spartak bolji od Domžalea na startu ABA 2 lige: Odnos u faulovima odlučio pobednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 20:30
Spartak bolji od Domžalea na startu ABA 2 lige: Odnos u faulovima odlučio pobednika ABA liga/Dragana Stjepanovic

Košarkaši subotičkog Spartaka uspešno su otvorili novu sezonu u NLB ABA 2 ligi. U duelu sa Heliosom iz Domžalea slavili su rezultatom 80:73 (22:28, 20:14, 16:8, 22:23), a do prvog trijumfa stigli su zahvaljujući boljoj igri u drugoj i trećoj četvrtini.

Ekipa iz Domžalea bolje je otvorila utakmicu. Tokom prve četvrtine imala je prednost od 11 poena, da bi Subotičani zahvljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, stigli do izjednačenja pred odlazak na odmor (42:42). Da bi ključnu prednost stekli tokom treće četvrtine, koju su dobili rezultatom 16:8. 

U nastavku utakmice videli smo efikasnu igru na obe strane. I jedni i drugi uspeli su da nameste ruku i postignu veliki broj poena, ali se na kraju ipak radovala domaća ekipa. Subotičani su nadskočili rivala (30-19). Čak 26 puta su otišli na liniju za slobodna bacanja odakle su pogodili 19 šuteva, dok je Helios svega četiri puta otišao na "crtu". Što je, ako se pogleda statistika, jedan, ako ne i glavni uzrok poraza ekipe iz Slovenije. (Odnos u faulovima 21-13).

Vođstvo se menjalo četiri puta u toku utakmice, a obe ekipe su u više navrata imale dvocifrenu prednost. Najefikasniji na utakmici bio je Dušan Kutlešić iz redova Spartaka. Postigao je 21 poen, uz šest skokova i dve ukradene lopte, dok je listu strelaca Heliosa predvodio Blaž Mahković sa 17 poena.

U narednom kolu, 12. oktobra Spartak će odmeriti snage sa Sutjeskom, koja je danas slavila protiv Podgorice, dok će Domžale igrati protiv Šenčura.  

 

Standings provided by Sofascore