ABA liga

Crnogorski derbi pripao raspucanim Nikšićanima: Sutjeska slavila protiv Podgorice na startu sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 18:40
Crnogorski derbi pripao raspucanim Nikšićanima: Sutjeska slavila protiv Podgorice na startu sezone ABA liga/Dragana Stjepanovic

Crnogorski derbi odigran u sklopu 1. kola NLB ABA 2 lige između Podgorice i Sutjetske završen je pobedom ekipe iz Nikšića rezultatom 98:91 (20:26, 31:18, 24:30, 23:17). Susret koji ste mogli danas da pratite na kanalu Arena sport 1, odigran je Subotici, gde se podgorički tim držao sasvim solidno prvih 10 minuta. Ali je lošom odbranom na perimetru, platio danak u nastavku zabeleživši poraz na startu nove sezone.

Podgoričanima nisu mogli da pomognu ni visoki procentu šuta za dva poena (28/36). Kao ni sjajna partija Filipa Anđušića (25 poena), pošto su raspucani igrači Sutjetske u drugoj četvrtini (31:18) uspeli da zaustave napadačke moći rivala i velikim brojem ubačenih trojki (13/25), preokrenu rezultat na svoju vodenicu u nastavku. Gde su posle velike borbe, zadržali suficit na krilima Radosava Spasojevića, koji je sa 22 poena, sedam skokova (28 indeks), proglašen za igrača utakmice.

Pored njega, Sutjeska je imala još dva dvocifrena igrača. Jovan Vojinović je ubacio 17 poena, dok je Amerikanac Dakuan Brejsi postigao jedan manje.

Sutjeska će u narednom kolu, 12. oktobra dočekati Spartak iz Subotice, dok će Podgoričani istog dana, pokušati da poprave utisak protiv Borca iz Banjaluke.

 

Standings provided by Sofascore