ABA liga

Odličan pristup igri, bez oscilacija: Duško Ivanović nije hteo da bude lažno skroman posle "urnisanja" Cedevita Olimpije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2023 22:00
Odličan pristup igri, bez oscilacija: Duško Ivanović nije hteo da bude lažno skroman posle "urnisanja" Cedevita Olimpije ABA liga/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Crvene zvezde toliko su bili odlični protiv Cedevita Olimpije da su zaslužili glasne pohvale trenera Duška Ivanovića, iako strateh crveno-belih uvek traći više i bolje od momaka u crveno-belim dresovima.

Crnogorski stručnjak nije hteo da bude euforičan, ali ni lažno skorman u komentarisanju viđene igre "mačke i miša" u beogradskoj "Štark areni", gde je pre nekoliko dana ubedljivo savladan i Asvel u Evroligi. 

"Pristup utakmici je bio odličan. Cedevita Olimpija ima odličan roster, ali je očigledno da još uvek nisu stigli do igre kojoj teže. Što se nas tiče, odigrali smo jako dobru utakmicu“, naglasio je Duško Ivanović. 

Šefu stručnog štaba svidela se igra Nedovića, Nejpira i ostalih u obe faze igre, dok je za promašaje Dos Santosa rekao da ih treba posmatrati u širem kontekstu, u smislu njegovog doprinosa agresivnoj odbrani i organizaciji napada. 

"Odigrali smo agresivno u odbrani, fokusirano u napadu, nije bilo oscilacija, ali i dalje smatram da možemo bolje i više. Još smo daleko od onoga kako bismo mogli da igramo. Nema vremena za gledanje unazad jer se u periodu koji slede iskušenja nižu", primetio je Ivanović, čije izabranike već 13. oktobra očekuje gostujući duel sa Žalgirisom.