ABA liga

Partizan "zakucao" i Krku u regionalnom takmičenju: Druga pobeda šampiona ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2023 17:57
Partizan "zakucao" i Krku u regionalnom takmičenju: Druga pobeda šampiona ABA lige ABA liga/Krka/Robi Verbajs

U najavi gostovanja u Sloveniji, Partizanov trener Željko Obradović rekao je da protiv Krke u 2. kolu AdmiralBet ABA lige očekuje reakciju svojih košarkaša posle vrlo loše partije i poraza protiv Makabija iz Tel Aviva na startu Evrolige. Ekipa ga je poslušala i sa lakih - 56:96 (11:16, 11:29, 20:23, 14:28) nastavila odbranu trona u regionalnom takmičenju. 

Od prvih poena Tristana Vukčevića pa do kraja duela sa povratnikom iz ABA 2, Beograđani su kontrolisali razvoj situacije, pa je samo bilo pitanje s koliko ubedljivom razlikom će savladati nejakog protivnika. Nisu crno-beli da ponove "stotku" protiv Mornara, međutim pošlo im je za rukom da potvrde veliku razliku u klasi i klupskim budžetima.

I u krcatoj dvorani u Novom Mestu dozvoljavao je sebi povremeno primanje jeftinih poena, nije ga najbolje služio ni šut za tri poena, ali je i takav napunio koš Krke, uoči susreta sa Asvelom u nastavku zacrtane borbe za evropskih Top osam.

U partiji, obeleženoj agresivnom odbranom, od Obradovićevih izabranika najviše poena postigao je Aleksa Avramović (15), koji je zvanje najefikasnijeg u Partizanu poneo i pre nekoliko dana u Izraelu.

Balša Koprivica dodao je 12, Pi Džej Doužer jedan manje, dok su Danilo Anđušić i Džejms Naneli ubacili po devet poena. Kod Krke, Džairus Hamilton i Miha Cerkvenik su postigli po 16 poena.