ABA liga

Jasno je da tim još nije na nivou potrebnom za zvanično takmičenje: Željko Obradović slaže mozaik za sledeću sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 17:33
Jasno je da tim još nije na nivou potrebnom za zvanično takmičenje: Željko Obradović slaže mozaik za sledeću sezonu Admiral Bet ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su danas Megu četvrtfinalu Superkupa ABA lige, a takav učinak probaće da ponove i protiv Igokee, sa svešću da mogu i moraju biti bolji nego u prvom duelu. 

Jasno je to i trofejnom treneru Željku Obradoviću, jer i sam još sklapa kockice mozaika planiranog za sezonu 2023/2024, odnosno odbranu regionalne titule i jurnjavu što višeg plasmana u Evroligi. 

"Jasno je da tim još nije na onom nivou koji je potreban za bilo koje zvanično takmičenje, s obzirom na to da je pripremni period bio kratak i da smo odigrali malo utakmica, ali za to smo se odlučili jer je pred nama vrlo naporna sezona – u prva dva meseca ćemo imati po deset utakmica, a u decembru i januaru po 11. Zato sam se odlučio za ovaj plan i program", prve su reči iskusnog stručnjaka posle današnjeg trijumfa.

 

 

Njemu samom se dopala protivnička ekipa i kompletna utakmica, a nada se da je i publika u Podgorici zadovoljna otišla. 

"Odlična utakmica Mege – mladi igrači, odlično vođeni, zanimljiva utakmica i taktički i za gledaoce. Čestitke i mojim momcima na pobedi, da u polufinalu budemo što bolji. Hvala svima koji su došli u halu, naročito navijačima Partizana".

Ako iko zna kada je vreme za podrobne analize i prve velike zaključke onda je to višestruki osvajač Evrolige, tako da mu treba verovati na reč da je rano za zauzimanje te vrste stavova. To ga, međutim, ne sprečava da bude realan. 

 

 

"Bilo je dosta propusta u odbrani, radimo na tome. Utakmice su najbolji pokazatelj toga. Na jedan način se pripremaš, onda dođu neke druge stvari na koje ne možeš da utičeš – Ponitka je ostao u Beogradu, Aleksa Avramović se tek vratio posle Mundobasketa, ima i problem sa skočnim zglobom. Trebalo bi Aleksa da odradi jednu teretanu, taj pripremni trening pred utakmicu… To nije ništa neuobičajeno za ovaj deo sezone, i skoro cele prošle pripreme smo igrali sa jednim pravim plejmejkerom", zaključuje Obradović.