ABA liga

Svi bi da naprave iznenađenje i pobede Partizan: Posle tri godine pauze, u Podgorici počinje Superkup AdmiralBet Aba lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 09:55
Svi bi da naprave iznenađenje i pobede Partizan: Posle tri godine pauze, u Podgorici počinje Superkup AdmiralBet Aba lige MN Press

Tri godine u nizu najbolji košarkaški klubovi iz regiona nisu se borili za trofej u Superkupu AdmiraBet Aba lige, a ovog ponedeljka se i to menja.

Na završnom turniru koji se do 20. septembra održava u Podgorici, uz direktne prenose na TV Arena sport, a u odsustvu Crvene zvezde, čast srpske košarke na ovom turniru brane Partizan, Mozzart Bet, Mega i FMP.

Pored pomenutih klubova iz Srbije, za trofej će se još boriti Cedevita Olimpija, Igokea, Budućnost, Zadar i SC derbi.

 

 

Kao jedini evroligaš od svih učesnika, Partizan je apsolutni favorit za osvajanje trofeja koji se nalazi u njegovom vlasništvu, budući da je u ovom takmičenju trijumfovao 2019. godine, a pored crno-belih pehar u vitrinama još imaju još Cedevita i Crvena zvezda.

"Ambicije Partizana su najviše i želimo da vidimo gde smo u takmičarskom smislu u ovom trenuku neposredno pred početak teške sezone koja nas očekuje u Evroligi, ali u regionalnom takmičenju", kratko je poručio trener Partiazana, Željko Obradović.

Strateg regionalnog šampiona će na ovom turniru prvi put ove sezone moći da računa na Aleksu Avramovića koji bio sa nacionalnim timom Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili i osvojio srebrnu medalju.

ABA LIGA SUPERKUP, četvrtfinale

Cedevita Olimpija – Igokea 12.00 (TV Arena sport 1)
Partizan Mozzart Bet – Mega 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Budućnost – Zadar 18.00 (TV Arena 2 Premium)
FMP - SC Derbi 21.00 (TV Arena sport 1)