ABA liga

KK Mega predstavila ekipu i dresove za novu sezonu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.09.2023 22:40
KK Mega predstavila ekipu i dresove za novu sezonu KK Mega

Košarkaški klub Mega predstavio je danas tim i dresove za sezonu 2023/24 u kojoj će klub proslaviti 25 godina postojanja, a u čiju čast će i logo kluba biti u znaku broja 25.

Mega u sezonu ulazi sa veoma mladim timom prosečne starosti igrača od 19,9 godina po čemu će biti najmlađi tim ABA lige. Kapiten ekipe će biti Uroš Plavšić koji se posle šest godina igranja u SAD vratio u klub za čije je kadetske i juniorske selekcije nastupao.

Pored njega, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Omerdžan Ilijasolu, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki.

 

 

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić.

Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Mega će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Super Kupu od 20. do 22. septembra u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak, 20. septembra od 17 časova sastati sa aktuelnim šampionom ABA lige Partizanom.

Poslednju proveru pred početak ABA lige Mega će imati protiv Tamiša 23. septembra.

Mega će u prvom kolu ABA lige gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije, dok će u drugom kolu u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati čačanski Borac.