Vesti iz fudbala

Spaleti pred promocijom u fudblaskog selektora Italije: Trogodišnji ugovor za bivšeg trenera Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 11:55
Spaleti pred promocijom u fudblaskog selektora Italije: Trogodišnji ugovor za bivšeg trenera Napolija Guliver

Lućijano Spaleti i Fudbalski savez Italije dogovorili su se oko njegovog preuzimanja A reprezentacije te zemlje, a mediji sa Apenina tvrde da će osvajač šampionske titule sa Napolijem u minuloj Seriji A u subotu biti promovisan na za naslednika Robarta Manćinija, da bi u ponedeljak stao pred tamošnju "sedmu silu" kao novi strateg Azura.

Ugledni Gazeto delo sport navodi da su dve strane dogovorile trogodišnju saradnju, a prvi zadatak za 64-godišnjeg stručnjaka biće odvođenje aktuelnog evropskog prvaka na šampionat Starog kontinenta sledeće godine u Nemačkoj, nakon što je njegov prethodnik pre vremena raskinuo saradnju i otišao u Saudijsku Arabiju. 

To bi trebalo da znači da je nađeno kompromisno rešenje sa gazdom Napolija, Aurelijem de Laurentisom, jer kontroverzni biznismen nije hteo da pusti svog doskorašnjeg zaposlenog bez obeštećenja od od 3.000.000 evra, u slučaju da Spaleti počne da radi na drugom emstu pre juna 2024. godine. 

U nastavku kvalifikacija za EURO, Italijane očekuje gostovanje Severnoj Makedoniji (9. septembar) i duel sa Ukrajinom u Milanu (12.9). Posle dva kola, Azuri u Grupi C drže treće mesto sa tri osvojena boda.