Vesti iz fudbala

Dejan Lovren se oprostio od reprezentacije: Hrvatski dres je za mene bio poput uniforme superheroja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 11:40
Dejan Lovren se oprostio od reprezentacije: Hrvatski dres je za mene bio poput uniforme superheroja Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Hrvatski defanzivac, Dejan Lovren, javno se oprostio od reprezentacije preko svog instagram profila.

Iskusni defanzivac, koji trenutno nastupa za Olimpik iz Liona, javnosti se obratio pismom:

 

 

"Draga reprezentacijo, dragi vjerni navijači. Želim vam se obratiti s ne baš tako radosnim vijestima, ali vjerute mi, ovu odluuku sam donio otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada i dok to pišem pokušavam ne zaplakati, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i emocijam", poručio je Lovren, pa nastavio:

"Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju. Sanjao sam kao dijete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najljepšem dresu sa šahmovnicom na sebi. Bijelo-crvene kvadratiće sam prvi put obukao sa devet godina i nikad neću zaboraviti taj osjećaj – kao da sam imao na sebi Supermenov plašt. Osjećao sam se baš moćno, samouvjereno, neustrašivo, baš kao i moj heroj Superman", napisao je Lovren.

On je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, a kao senior je bio vicešampion na SP u Rusiji 2018. godine, dok je u decembru 2022. osvojio je treće mesto sa nacionalnim timom na Mundijalu u Kataru.

Tridesettrogodišnji štoper je tokom karijere nastupao za Dinamo Zagreb, Inter Zaprešić, Olimpik Lion, Sautempton, Liverpul i Zenit. Za reprezentaciju je debitovao 2009. godine od kada je upisao 78 nastupa i pet pogodaka.