Vesti iz fudbala

Ženski fudbal pomera granice: Mundijal u Australiji i Novom Zelandu gleda rekordan broj navijača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 12:05
Ženski fudbal pomera granice: Mundijal u Australiji i Novom Zelandu gleda rekordan broj navijača Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Grupna faza Svetskog prvenstva za žene u fudbalu je završena, danas je na programu sloodan dan pred eliminacione mečeve koji startuju u subotu, a FIFA je ovu pauzu iskoristila da iznese neke neverovatne podatke o poseti.

Naime, dosadašnjih 48 utakmica na Mundijalu posmatralo je milion i 200 hiljada navijača, što je apsolutni rekord kada je u pitanju ženski fudbal i pokazuje da je on u ekspanziji.

Prosečno, svaki duel grupne faze je posmatralo po 25.000 navijača, a takav prosek nikada nije vđen na mečevima ženskog fudbala.

"Dosadašnji tok takmičenja je opravdao sva naša očekivanja i verujem da će u nastavku biti još bolje. Uvereni smo da će kada se završi takmičenjr kroz stadione proći oko dva miliona navijača što bi bilo fantastčno", kaže predednica FIFA za ženski fudbal, Sara Bareman.

Koliko je interesovanje za mečeve ovog Svetskog prvenstva govori i podatak da je na prvoj utakmici između Australije i Irske na tribinama stadiona u Sidneju bilo 75.000 posmatrača.

Prema informacijama iz FIFA do sada je već rasprodato oko 1.700.000 karata, a pre početka ovog takmičenja cilj je bio da barem 1,3 miliona navijača kupi ulaznice.