Vesti iz fudbala

Svetsko prvenstvo za žene na TV Arena sport: Nemice moraju da overe prolaz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 10:00
Svetsko prvenstvo za žene na TV Arena sport: Nemice moraju da overe prolaz AP Photo/Sophie Ralph

Ostalo je da se sazna ime još samo jednog učesnika šesnaestine finala Svetskog prvenstva za fudbalerke koje se održava u Australiji i Novom Zelandu.

Na programu su mečevi 3. kola grupe H, koji počinju u 12.00 časova, a u kojima se sastaju Maroko - Kolumbija (TV Arena sport 1) i Južna Koreja - Nemačka (TV Arena 3 Premium).

Kolumbijke su sigurne putnice u eliminacionu fazu takmičenja, budući da u poslednjih 90 minuta ulaze sa maksimalnih šest bodova, dok su Nemice i Marokanke izjednačene sa po tri boda, a Južna Koreja ovog četvrtka sigurno završava učešće na Mundijalu.

Nemačka ima deleko bolju gol razliku od Marokanki i u slučaju pobede protiv autsajdera sigurno bi se plasirale u nastavak takmičenja što bi bio njihov deveti put u nizu da igraju eliminacionu rundu na Mundijalu, a to se uoči početka ovog SP i očekivalo, budući da je reprezentacija Nemačke među favoritima za osvajanje titule.

Reprezentativke Brazila su u sredu senzacionalno završile učešće na ovom takmičenju, pa bi zaista bilo mnogo da se ista sudbina dogodi još jednom favoritu za visoki plasman.

Svetsko prvenstvo za žene, 3. kolo

Grupa H

Južna Koreja - Nemačka 12.00 (TV Arena 3 Premium)
Maroko - Kolumbija 12.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore