Vesti iz fudbala

De Hea i dalje slobodan, Bajern rešio da povuče potez

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2023 19:41
De Hea i dalje slobodan, Bajern rešio da povuče potez Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Mnogi uticajni evropski klubovi traže novog golmana, a već mesec dana od kako je slobodan igrač nije još uvek angažovao Davida De Heu.

Od momenta kada je napustio Mančester junajted kao slobodan igrač po isteku ugovora, španski veteran, ali za golmana u najboljim godinama, samo je odmarao. Povezivali su ga samo mediji kao opciju za Inter, Bajern, ali samo kao dobro rešenje.

Bajern i Inter traže novog golmana i vrte se oko nekih imena koja nisu ni blizu renomea dugogodišnjeg golmana kluba sa "Old Traforda". Nije Španac baš najbolji na "zemlji", imao je i više nego obično kikseva poslednje sezone, ali daleko je bolja "jedinica" od onih koji su na tržištu. Čak deluje i malo bizarno da je Jan Zomer, koji ne odgovara Bajernu, prva opcija Interu, finlisti Lige šampiona.

 

 

Poslednja vest je da je Bajern kontaktirao menadžerski tim De Hee. Očekuje se da Jan Zomer ode u Inter, a da Španac obuče "jedinicu" nemačkog prvaka. Ukoliko do transfera i dođe, De Hea nije trenirao skoro dva meseca, a Bundesliga počinje ovog vikenda. Čini se da su i De Hea i Bajern izgubili punih mesec dana jer ne treba zaboraviti da je igrač postao slobodan 1. jula.

De Hea je imao nameru da se vrati u Španiju, a čak ni Sevilja, koja traži golmana jer planira da proda Jasina Bona, kao prvu opciju ima Dominika Livakovića za koga mora Dinamu da plati obeštećenje od 10 miliona evra.

U svakom slučaju, odavno se na tržištu fudbalera da golman kvaliteta i renomea Davida De Hee bude mesec dana slobodan na tržištu a da ga praktično niko nije odmah kupio. Baš čudno.