Vesti iz fudbala

Mundijal za fudbalerke: Vangova donela pobedu Kini i šansu za plasman u drugi krug

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 15:05
Mundijal za fudbalerke: Vangova donela pobedu Kini i šansu za plasman u drugi krug Tanjug/AP Photo/James Elsby

Velike bitke vode se u grupi "D" Mundijala za fudbalerke za plasman u drugi krug i sva četiri dosadašnja meča završena su istim rezultatom - 1:0. Engleskinje su danas pobedivši Dansku ostale na prvom mestu u grupi i blizu su plasmana u osminu finala, a u trci je ostala i Kina posle trijumfa na Haitijem 1:0 (0:0), što su gleaoci TV Arena sport mogli da vide u direktnom prenosu.

Kineskinje su u egal utakmici bile nešto bolje u prvom delu, ali su jedini pogodak, koji je bio delo Vang Šuang u 73. minutu iz penala postigle kada su reprezentativke Haitija imale više od igre i veći broj napada. Na kraju je selkcija Haitija platila danak neefikasnosti, ali nije bila nadigrana ni protiv Engleske, ni danas.

U poslednjem kolu Engleska i Kina igraju direktno za plasman u osminu finala. S obzirom da na poredak utiče prvo ukupna gol razlika, Kineskinjama je potrebna pobeda od dva gola razlike da sigurno bude bolja od Engleske. Remi i pobeda donose Engleskoj prvo mesto u grupi.

U drugom meču Danska igra protiv Haitija i pobeda od dva razlike obezbeđuje im siguran plasman u osminu finala bez obzira na ishod duela Engleske i Kine. Mundijal je na polovini grupne faze, SAD brane tron.