Vesti iz fudbala

Remi Amerike i Holandije, Portugal osvojio prve bodove na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 12:13
Remi Amerike i Holandije, Portugal osvojio prve bodove na Svetskom prvenstvu Tanjug/AP Photo/Alysa Rubin

Ovog jutra igrane su dve utakmice grupe E na Svetskom prvenstvu za žene u fudbalu koje se održava u Australiji i Novom Zelandu, posle kojih selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Holandije imaju po četiri osvojena boda.

Upravo su se ove dve selekcije sastale u derbi meču, ali pobednika nije bilo već je duel u Velingotu završen rezultatom 1:1.

Evropska reprezentacija je došla u vođstvo u 16. minut preko Žil Rur, a Amerikanke su izjednačile u 62. minutu pogotkom Linzi Holan.

Oba nacionalna tima trenutno imaju skor od jedne pobede i remija, s tim da Amerikanke imaju bolju gol razliku od "plus tri", dok su Holanđanke dale dva gola, a primile jedan.

U drugom susretu grupe E su se satale Portugalke i Vijetnamke i u tom susretu je ervopski tim opravdao ulogu favorita i ostvario prvu pobedu na ovom šampionatu, golovima Rakel Enkarnako i Franciske Nazaret u prvom periodu meča.

Naredni mečevi na prograu su u utorak, 1. avgusta u kojima se sastaju Portugal - SAD (09.00) i Vijetnam - Holandija (09.00), a plasman u narednu fazu takmičenja će obezbediti prve dve reprezentacije u grupi.

Svetsko prvenstvo za žene, 2. kolo

SAD - Holandija 1:1 (0:1)
Portugal - Vijetnam 2:0 (2:0)

 

Standings provided by Sofascore